Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Ankara Şube Başkanı Nurettin Kılıçdoğan'ın da aralarında bulunduğu 17 sendikacı, nakliye ve kargo şirketlerinde örgütlenirken şiddet kullandıkları gerekçesiyle dün gözaltına alındı. Sendikacılara "üye işçilerin sayısını çoğaltmak" gerekçesiyle hapis cezaları verildi.

TÜMTİS yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 17 sendikacı dün "çete kurdukları" gerekçesiyle dün (3 Aralık) gözaltına alındı. Sendikacılar bugün mahkemeye çıkarıldı.

 İşveren şikâyetleri üzerine açılan davada 6 yıl 15 gün ile 1 yıl 10 ay 15 gün arasında değişen hapis cezaları verildi.

"CEZALAR BİZİ YILDIRAMAZ"

TÜMTİS Merkez Yönetim Kurulu konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu durumun, sendikal faaliyeti bitirmeye yönelik bir saldırı olduğunu duyurdu. "Cezalar bizi yıldıramaz" diyen TÜMTİS Yönetim Kurulu, emek ve demokrasi güçlerini ve uluslararası sendikaları dayanışmaya çağırdı.

"TEK SUÇLARI 12-14 SAAT KÖLECE ÇALIŞTIRILAN İŞÇİLERİ ÖRGÜTLEMEK"

Kararın ardından Ankara’da bulunan Türk-İş Genel Merkezi önünde bir protesto eylemi yapıldı. TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk burada yaptığı basın açıklamasında "Arkadaşlarımızın tek suçları günde 12 - 14 saat kölece koşullarda çalışan işçileri örgütlemek," dedi.

Eyleme DİSK, KESK ile meslek odalarından temsilciler, Türk-İş’e üye sendikaların Ankara şube yöneticileri de destek verdi.

DİSK ve KESK de yaptıkları açıklamada, TÜMTİS’e yönelik saldırıların sendikaları baskı altına alma, işçi sınıfını gözden düşürme ve sendikal örgütlenmeyi engellemeye yönelik olduğunu yineledi. (sendika)