Soner Aydın / Demokrat Haber

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesi, şube sekreteri olan Kemal Göçmen'e "Kamu hizmeti verirken serbest kıyafet giydiği" gerekçesi ile verile cezayı kınadı.

"UYGULAMA 12 EYLÜL ÜRÜNÜ"

Sendika binasında gerçekleştirilen açıklamada konuşan BES Şube Başkanı Yusuf Kaya, AKP iktidarının kamu emekçilerinin bedenini 'kılık kıyafet' ile zaptu-rapt altına almaya çalıştığını savunarak şunları söyledi:

Kamu emekçileri siyasi iktidarın tek taraflı sözleşme ve uygulamaları ile kamu hizmeti vermeye çalışılmaktadırlar. 12 Eylül cuntasının eseri olan ‘Kılık Kıyafet’ yönetmeliğine dokunmayan AKP iktidarı sadece kamuda baş örtüsünü serbest bırakarak yeni bir siyasi rant alanı yaratmıştır. Kamu emekçilerinin bedenini ‘Kılık Kıyafet’ ile zaptu-rapt altına almaya çalışan iktidar kamuda serbest kıyafet giyen kamu emekçilerini cezalandırmaya devam ediyor.” 


"CEZA ANTİ-DEMOKRATİK"

Kamu hizmeti verirken serbest kıyafet giydiği gerekçesi’ ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na istinaden uyarı cezası verilen Şube Sekreteri Kemal Göçmen ise cezanın hukuksuz olduğunu belirtti. Verilen cezanın "anti-demokratik" olduğunu söyleyen Göçmen, cezayı kabul etmediğini ve itiraz edeceklerini dile getirdi.