İstanbul Ümraniye'de bir tüp dolum tesisinde meydana gelen patlamada 2 kişi öldü, 2 kişi ise yaralandı. İşletmenin, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle daha önce 3 kez mühürlendiği bildirildi.

 

Yukarı Dudullu Esenkent Mahallesi'nde bulunan DES Sanayi Sitesi'ndeki bir tüp dolum tesisinde, saat 17.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada iki kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

 

Yukarı Dudullu Esenkent Mahallesi'ndeki Yalız Sanayi Tıbbi Gazlar AŞ'de, oksijen tüpü dolumu sırasında yaşanan patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

 

Patlamada ölen iki kişinin Hayri Gılgıç (27) ile Muharrem İlhan (45) olduğu öğrenilirken, yaralananlardan iki kişinin Ufuk Bilgiç ile Mevlüt Kılıç olduğu öğrenildi.

 

Esenkent Mahallesi Eflak Sokak girişindeki Yalız Sanayi Tıbbi Gazlar AŞ'deki patlamanın ardından olay yerine gelen Kaymakam Çek, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın, tüplerin araca yüklenmesi sırasında meydana geldiğini belirterek, patlamada çok yakındaki bir kişinin parçalanarak hayatını kaybettiğini söyledi.

 

Patlamada iki kişinin öldüğünü, iki kişinin yaralandığını kaydeden Kaymakam Çek, "Cumhuriyet Başsavcısı'nın olaya ilişkin incelemeleri sürüyor. Ambulanslarla hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikeleri yok" dedi.

 

Bu arada, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

 

3 KEZ MÜHÜRLENMİŞ

Bu arada patlamanın meydana geldiği işletmenin, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle daha önce 3 kez mühürlendiği bildirildi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu iş yerinin, ruhsatsız olarak faaliyet göstermesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Zabıta Müdürlüğü tarafından 14 Nisan 2009, 29 Eylül 2009 ve 11 Haziran 2010'da 3 kez mühürlenerek faaliyetten men edildiği, firmanın men kararına rağmen mühürleri bozarak faaliyetine devam ettiği kaydedildi.

 

Mühürlerin sökülerek çalışmaya devam edilmesi üzerine konuya ilişkin işlem yapıldığı vurgulanan açıklamada, iş yeri hakkında "mühür bozma ve mühürleme tutanağı" ile Ümraniye Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

 

Açıklamada, ilk belirlemelere ve görgü tanıklarının ifadesine göre patlamanın, işçilerin tüpleri naklederken ellerinden düşürmesi sonucu 200 bar basınçlı tüpün alt kısmının yere çarpmasıyla meydana geldiğinin tahmin edildiği aktarıldı. (cnntürk)