Bursa'da otomotiv ve metal işçilerinin 10 gün önce başlattığı direnişinin öncüsünü durumundaki Renault'da son görüşmede de talepleri kabul edilmeyen işçiler, "Direnişe devam" kararı aldı.

Bursa'da ücretlerinde iyileştirme isteyen Oyak Renault işçilerinin 10 gün önce üretimi durdurarak başlattıkları eylem ardından yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı. İşçi temsilcilerinin Oyak Renault Genel Müdürü Ales Bratoz ile yaptıkları görüşme ardından yapılan açıklamada eyleme devam kararı alındı.

Oyak Renault fabrikası önünde ve içeride devam eden eylemler adına açıklama yapan işçi temsilcisi Erhan İmralı Tofaş, Coşkunöz ve Mako'da eylem yaparak haklarını alan ve işbaşı yapan işçiler adına mutlu olduklarını söyledi.

Erhan İmralı, Renault işçileri olarak kendilerinin de işbaşı yapmak istediklerini belirterek, şöyle dedi:

"14 Mayıs'ta başlatmış olduğumuz haklı mücadeleyi sürdürüyoruz. 20 Mayıs'ta yaptığımız müzakerede Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası'nın BOSCH fabrikası için imzalanan toplu iş sözleşmesindeki parasal haklar ile diğer konularda Genel Müdür Ales Bratoz'un teklifini kabul ettik. Ancak, bu teklifi redakte etmek için üst kata çıkan yönetim 2 saat 15 dakika sonra son derece mahcup bir şekilde salona gelerek MESS'in aramızdaki Toplu İş Sözleşmesi (TİS) iyileştirmesine izin vermediğini bildirdi ve toplantı sonlandı. Kendi ettikleri teklifi kendileri revize ederek bugün 'şaka gibi' bir teklifle karşımıza çıktılar. 20 Mayıs'ta Renault Genel Müdürü Ales Bratoz'un yaptığı teklifi hiçbir revize olmadan imzalamaya hazır olduğumuzu tüm kamuoyuna bildiririz."

(ETHA)