Haksızlığa, ayrımcılığa ve adaletsizliğe karşı KESK’e Bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) bugün 6 koldan Ankara’ya doğru raydan yürüyüşe başladı.

Edirne ( Kapıkule), Samsun, İzmir, Kars, Diyarbakır ve Gaziantep Garlarında yüzlerce çalışanın katılımıyla başlayan yürüyüş, 16 Mayıs’ta TCDD Genel Müdürlüğü önünde sona erecek.

Yürüyüşü Edirne’ye bağlı Kapıkule’de başlatan BTS Genel Başkanı Yavuz DEMİRKOL; Edirne Garında yapılan basın açıklamasında demiryollarında yıllardan beri süren haksız uygulamaların, keyfi tutum ve ayrımcılığın AKP iktidarıyla birlikte demiryolcuları isyan noktasına getirdiğini ve bu tutumlara son verilmesi için yollara düştüklerini belirtti.

Adalet ve adil bir yönetim istediklerini belirten DEMİRKOL;  bu yürüyüşe “Adalet isteyen tüm güçlerin destek vermesini istedi.

Altı koldan yapılan basın açıklamalarıyla başlayan yürüyüşe KESK’e bağlı sendikalar kitlesel destek verirken “emek demokrasi ve özgürlük” bloğu bağımsız milletvekili adayları Akın BİRDAL Gaziantep’te Erdal AVCI ve Mehmet TANHAN’da İzmir Alsancak Garında yapılan basın açıklamalarına katıldılar.

Yapılan basın açıklamaları ardından yola koyulan yürüyüşçüler alkış ve sloganlara Ankara’ya uğurlandılar…

DEMOKRAT HABER