KESK’e bağlı Haber-Sen, Kamu-Sen’e bağlı Türk Haber-Sen ve BASK’a bağlı Bağımsız Haber-Sen üyesi PTT emekçileri tüm yurtta greve çıktı. PTT’nin özelleştirilmesinin önünü açan “Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı”na karşı alanlara çıkan emekçilerin yaptığı grev ise sonuç verdi.

TASARI YENİDEN GÖRÜŞÜLMEK ÜZERE MECLİS ALT KOMİSYONU'NA GÖNDERİLDİ

Türk Haber-Sen, Haber-Sen ve Bağımsız Haber-Sen’in ortak yaptığı grev sonucu tasarı yeniden gözden geçirilmek üzere Meclis’te alt komisyona gönderildi. Emekçiler bu gelişmenin üzerine “Bu bir kazanımdır fakat hiçbir şey bitmedi. Tasarı tamamen çekilene kadar direneceğiz” dedi.

ÇALIŞANLAR HER YERDE GREVDEYDİ

PTT çalışanları bugün tüm yerlerde grevdeydi. Sabah saatlerinden itibaren işyerleri önlerine giden çalışanlar “bu işyerinde grev var” yazılı pankartlar asarak halay çekti ve emekçiler PTT şubelerine gelen vatandaşları da grev ve tasarı hakkında bilgilendirdi. PTT emekçilerinin grevine vatandaşların desteği de yoğun oldu.

TÜZEL, KONUYU MECLİSE TAŞIDI

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise, greve çıkan PTT emekçilerinin taleplerini meclise taşıdı. PTT’nin özelleştirilmesini durdurmak için iş kolunda örgütlü tüm sendikaların birleşerek greve çıktığını belirten Tüzel, “PTT emekçileri taşeronlaştırmaya son verilmesini, kendileri ve tüm işçiler için güvenceli çalışma istiyor” dedi.

Tüzel konuşmasında ayrıca, Adalet Bakanlığı AKP genel Merkez binasına yönelik bombalı saldırıları bahane ederek, Genel-İş ve Liman-İş sendikalarına yapılan baskınları da kınadı, sendikaların “terör örgütü” gibi gösterilmesinin kabul edilemeyeceğini kaydetti. (Evrensel'den derlenmiştir)