Haber Sen Genel Başkanı Ufuk Beytekin, Posta Hizmetleri Kanun Tasarısına karşı verilecek mücadelenin ilk adımını Denizli'de ilan etti. Eğitim-Sen Denizli Şube binasında basın toplantısı düzenleyen Beytekin, PTT yasa tasarısına karşı 27 Mart'ta iş bırakacaklarını açıkladı.

'PTT SERMAYENİN ELİNE TERK EDİLECEK'

PTT yasa tasarısı olarak bilinen 'Posta Hizmetleri Kanun Tasarısı'nın Meclis gündeminde olduğunu hatırlatan Beytekin, tasarının amaç maddesinde "tüm kullanıcılar için karşılabilir bir ücretle" ifadesi yer aldığını söyledi. Beytekin, 172 yıldır en ücra köşelere kadar halka hizmet veren PTT'nin bu yasa ile sermayenin eline terk edileceğini ifade etti.

Beytekin, "Özelleştirilmeden önce kullandığımız kadar fatura ödüyorken, bugün Avrupa'nın en pahalı, dünyanın 2. pahalı internetini kullanır hale geldik. Konuşma paket fiyatları tercih etmek zorunda bırakıldık. Yani halk özelleştirmeler sayesinde kuralsızca soyuluyor ve yoksulluğa itiliyor. Bu yasa tasarısı halkın parası kadar itibar görmesini öngörürken, mevcut devlet memurlarını da güvencesiz hale getirmeyi amaçlıyor" dedi.

HALK PTT'YE SAHİP ÇIKSIN

PTT'de taşeron olarak çalışan işçilerin güvencesiz, kıdem tazminatsız, asgari ücretle, 12 saat çalıştırıldığını ve tüm sosyal haklarının kısıtlandığını kaydeden Beytekin, özelleştirme ile birlikte PTT çalışanlarının da bu duruma geleceğine işaret etti. Beytekin, ekledi: "Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz."

Halkın bölgelerindeki PTT'lere sahip çıkmasını isteyen Beytekin, "Eğer halk PTT'ye sırtını dönerse, yapılanları görmezden gelirse ülkesinin ve çocuklarının geleceğine sırtını dönmüş olacaktır" diye konuştu.

Beytekin, tasarının Meclis'te görüşüleceği gün, 27 Mart'ta üretimden gelen güçlerini kullanarak iş bırakacaklarını açıkladı. Haber Sen Başkanı Beytekin, eylemlerine tüm emekçiler ve halkın destek olmasını istedi. (ETHA)