İstanbul Hadımköy ve Dudullu'da faaliyet gösteren Amerikan menşeili bir çuval fabrikasında toplu iş sözleşmesinde anlaşma olmayınca, 2 ay önce işçiler işyerini işgal etmişlerdi.

Direnişin 60. gününde fabrikaya bu sabah polis müdahale etti. Fabrikanın kapısı kırılarak çevik kuvvet içeri girdi, gözaltılar ve yaralılar var.  

Dünyanın en büyük çuval fabrikası olduğu belirtilen Greif - Sunjüt fabrikasında toplu iş sözleşmesi sürecinde yaşanan uyuşmazlık ve fabrika yönetiminin, "gerekirse fabrikayı kapatırız" demesi üzerine, yaklaşık 600 işçi, 2 ay önce üretimi durdurup fabrikayı işgal etti.

Taşeron uygulamasına son verilmesi, maaş artışları ve fazla mesai ücretlerinin yeniden düzenlemesini isteyen işçiler, gece de fabrikada nöbet tutuyordu.

2 ay boyunca pek çok yerde, mesela Boğaziçi Köprüsü'nde eylem yapıp sesini duyurmaya çalışan işçilere bu sabah 06.00 sıralarında polis müdahale etti. Polis müdahalesinin ardından çok sayıda işçinin gözaltına alındığı, bazı işçilerinin de yaralandığı bilgisi geliyor.

ÇATIDA EYLEM DEVAM EDİYOR

Fabrikanın çatısında bir grup işçi eylemlerine devam ediyor. Çevik Kuvvet polislerinin de fabrika önünde bekleyişi sürüyor. En az 50 gözaltı olduğu, çok sayıda işçinin de müdahale sırasında yaralndığı ve hastanelere kaldırıldığı iddi ediliyor.

Aralarında Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu'nun da bulunduğu DİSK  yöneticileri ile HDP Milletvekili Levent Tüzel'in fabrikaya geldiği ve çatıda direnişi sürdüren işçilerle görüşmeye çalıştıkları bildirildi. (CNN TÜRK, Sendika.org, Radikal)