Kırşehir'de Petlas Lastik Fabrikası'nda çalışan işçiler, sendika baş temsilcisinin içeri alınmamasını protesto etmek amacıyla Kırşehir-Kayseri karayolunda yaptığı yürüyüşe polis saldırdı.

Aralarında sendika yöneticilerinin de olduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Petlas Lastik Fabrikası'nda gece 24.00 vardiyasından çıkan Petrol-İş Sendikası Kırşehir Temsilcisi üyesi işçiler, toplu sözleşme yaşadıkları süreçte sendikanın fabrika baş temsilcisi Mehmet Doğan'ın giriş kartının iptal edilmesini protesto etmek amacıyla Kırşehir-Kayseri karayolu üzerinde bulunan fabrika önünde toplandı.

Bir süre Doğan'ın içeri alınmasını bekleyen yaklaşık 400 işçi, talepleri yerine getirilmeyince karayolunu bir süre trafiğe kapatarak protesto eylemine başladı. Kırşehir-Kayseri karayolundan kent merkezine yürüyüşe geçen işçilerin önü polis ekipleri tarafından kesildi.

Kındam kavşağında yapılan görüşmeler sonunda protestoculara Şehitlik kavşağına kadar yürümelerine izin verildi. Yürüyüşe geçen işçiler burada dağılmayınca, polis TOMA ile saldırdı

Biber gazı ve tazyikli su ile yapılan saldırının ardından bazı sendika yöneticilerinin de aralarında olduğu 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, karakola götürüldü.

Petrol-İş Sendikası Kırşehir fabrika baş temsilcisi Mehmet Doğan yaptığı açıklamada, bu gece meydana gelen protesto eyleminin işçilerin fabrikadaki olumsuz çalışma koşullarından meydana geldiğini ifade etti. Mehmet Doğan, "İşçinin amacı Kırşehir’in huzurunu kaçırmak değil.

İşverene haklarını almak için mesaj vermeyi amaç edinmiştik, onu da bir nebze de olsa başardığımızı zannediyoruz.” dedi. Fabrika baş temsilcisi Doğan, sendikanın şube başkanı, başkan yardımcısı, işçi temsilcisi ve bir işçinin gözaltına alındığını söyledi.

(Kaynak: Evrensel)