Sendikaya üye olduklarını için işçilerini çıkaran patron haberlerine alışığız. Bu defa tersi oldu ve Antalya'da bir ay önce restoran- meyhane açan Aydın Yılmaz, 17 çalışanını sendikalı yaptı.

Devrimci Turizm İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, Türkiye'de ilk kez bir işyeri sahibinin, çalışanlarını sendikalı olmaya teşvik ettiğini belirterek bunun örnek olmasını diledi.

Yaklaşık 1 ay önce tarihi Tek Kapılı Han'da hizmete giren 'Aydın Yılmaz Keyf-i Meyhane'nin sahibi Aydın Yılmaz, 17 personelinin sendikalı olması için DİSK'e bağlı olarak 1,5 yıl önce kurulan Devrimci Turizm İşçileri Sendikası yöneticilerini davet etti. Genel Başkan Mustafa Yahyaoğlu ve sendika yöneticileri, personele sendikalı olmanın avantajlarını anlattı. Bunun üzerine tüm çalışanlar, kendi istekleriyle sendikaya kaydedildi.

Turizmde çağdaş bir işletmeciliğe ihtiyaç olduğunu belirten Genel Başkan Yahyaoğlu, Aydın Yılmaz Keyf-i Meyhane çalışanlarının tamamının hem de patronlarının talebiyle sendikalı yapılmasının Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Turizmin çağdaş bir ihtiyaca cevap veren sektör olduğunu belirten Yahyaoğlu, böyle bir sektörde işverenlerin de çağdaş zihniyette olması gerektiğini söyledi. Çalışanların müşteriye mutlu bir insan olarak hizmet etmesi gerektiğini belirten Yahyaoğlu, "İşyerlerinde sendikalı ve geleceğine güvenle bakan işçiler kaliteli hizmet üretir" dedi.

ESKİ SENDİKACI PATRON

1994'lü yıllarda DİSK bünyesinde görevlerde bulunduğunu ve işten atıldığını anlatan işyeri sahibi Aydın Yılmaz da bugün kendi işyerini açma fırsatı bulduğunu, çalışanların da korkmadan, kaygılanmadan bütün haklarını alarak çalışmasını istediğini söyledi. Yılmaz, bu nedenle daha önce DİSK bünyesinde birlikte görev yaptığı arkadaşları aracılığıyla çalışanlarına sendikal haklara ilişkin bilgi verildiğini ve hepsinin de sendikalı olmayı kabul ettiğini kaydetti.

22 YIL SONRA SENDİKALI OLDU

Restoran- meyhanede aşçı olarak görev yapan Ömer Görmez, 22 yıldır aşçılık yaptığını, ilk kez bir sendikaya üye olduğunu söyledi. Birçok haklarını sendikasız olduğu için alamadığını belirten Görmez, "Mesai, bayram tatilleri, yıllık izinleri kullanamadığımız zamanlar oluyor. Haklarını istifa ettiğinde alamıyorsun. Sendika ile bu haklar elimizde olacak, en önemlisi emeğimizin karşılığını zamanında alacağız" diye konuştu. (Samsun Postası)