Maaş ve tazminatlarını almak için günlerdir eylemde olan Özsüt işçilerinin direnişi sonuç verdi. Türkiye geneli 6 şubesi ve 1 fabrikası bulunan Özsüt Şirketi bünyesinde çalışan 386 işçinin ödenmeyen maaşları ve bayram mesaileri 5 Ağustos’ta yatacak.

İşlerine son verilmesinin ardından tazminat hakkı ödenmeyen işçilerden Cansu Sayra Andaç ile Sevim İşler’in yanı sıra yıllık izin ücreti ödenmeyen Kerem Girenay’ın alacakları 6 Ağustos’ta alacak.

İşçiler günler sonra elde ettikleri zaferi Özsüt Kadıköy Şubesi önünde halay çekerek kutladı. 

"BİZ DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ DEDİK VE KAZANDIK”  

3 Temmuz’dan beri grevde olan işçilerden Umut Marangoz, bir kişiyle başlayan direnişin kazanımla sonuçlanabileceğini ispatladıklarını söyledi. Özsüt Şirketi’nin kendilerini hafife aldığını belirten Marangoz, “Ama biz yılmadık bir kişiyle başlayan direnişi kazandık. Mayıs ayının yarısı ve Haziran ayının maaşları ve bayram mesaileri bugün itibarıyla Türkiye genelinde Özsüt şubeleri ve fabrikasında çalışan işçilere yatırıldı. Biz direne direne kazanacağız dedik ve kazandık. Gözaltılar oldu yılmadık; yetki karar işçide dedik. Aksatmadan günlerdir direndik ve şubelerde çalışan arkadaşlarımız desteği ve dik duruşuyla da Özsüt işçileri olarak zafer kazandık. Biz işçiler olarak yine diyoruz. Direne direne kazandık ve yine kazanacağız. Sokakta hak aramaya devam edeceğiz” diye konuştu.