Çanakkale’de Kültür Sanat Sen üyesi kamu çalışan amiri tarafından önce taciz edilmiş sonra da tayin kararı çıkmıştı.

Kültür Sanat Sen üyesi kadın çocuğu Çanakkale’de okuduğu için Ankara’dan geçici tayin istedi ve görev yerine gitti. Bakanlığa bağlı kurumda amirinin mobingine maruz kalan kadın daha sonra Amirin kışkırtmaları ile iş arkadaşı tarafından darp edildi. Bunları da yetersiz bulan amir Sendika üyesine tacizde bulunduktan sonra mahkemeye verildi. Bugün ülke genelindeki iller de “tacize uğrayana değil, tacizciye sürgün” adıyla basın açıklamaları düzenlendi.

Çanakkale’de Kültür Bakanlığı’na bağlı bir kurumda çalışan Kültür Sanat Sen üyesi kadın amiri tarafından tacize uğradıktan sonra tacizci amire tayin çıktı. Amirin tayini uygulanmadan mağdur edilen kadın “Tacizci amir”in de imzası ile Edirne’ye sürgün edildi. Sürgünü kınayan Kültür Sanat Sen Kültür Sanat Sen Ankara Şubesi üyeleri Kültür ve Turizm Bakanlığı önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

USULSÜZ SÜRGÜN VALİLİKTEN GELDİ!
Açıklama Kültür Sanat Sen adına Ankara Bölge Şube Başkanı F. Hülya Eryetli Erkol tarafından okundu. Erkol, Çanakkale’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı bir kurumda çalışan üyelerinin amirinin taciz ve mobingine uğramasını mahkemeye taşıdığını söylerken, “Ses ve telefon kayıtlarının mahkemece bilirkişi incelemesine tabi tutuldu. Üyemiz Bakanlığa bağlı olduğu Bakanlığa bildirilmeden Valilik oluru ile usulsüzce Bakanlığa bağlı başka bir kuruma geçici olarak görevlendirildi” dedi.
Olayların özellikle yerel basında ses getirmesi üzerine tepkileri durdurmak için amirin tayininin Malatya’ya çıkarıldığını belirten Erkol, aradan 2,5 ay geçmesine rağmen tayinin gerçekleşmediğine vurgu yaptı.

AMİRE UĞRAMAYAN TAYİN,  SENDİKALIYA SÜRGÜN OLARAK GELDİ!
Erkol, adli süreç devam ederken üyelerinin 06.01.2012 tarihinde müdür odasına çağırılarak Edirne’ye tayin edildiğini öğrendiğini söylerken, resmi yazının üç gün içinde üyenin kendisine zorla imzalatıldığını ifade etti. Üyelerinin tayini öğrendiğinde avukatını dahi aramasının engellendiğini dile getiren Erkol, “Her ne hikmetse, 2,5 aydır tayini gerçekleşmeyen kurum amirinin tebliğ belgesi altında imzası bulunmaktadır” dedi.
Kültür bakanı Ertuğrul Günay’a ve tüm yetkililere , “2,5 ay önce tayini çıkan erkek amire tayini hala tebliğ edilmemişken, Kültür Sanat Sen üyesi kadının tayini aynı gün içerisinde nasıl tebliğ edilmiştir” diye soran Erkol, sürgün emrinin biran evvel iptal edilerek sorumlu amirin cezalandırılması gerektiğinin altını çizdi. 

TACİZCİ AMİR SIRTINI MİLLETVEKİLLERİNE DAYAMIŞ!
Kültür Sanat Sen Genel Sosyal ve Dış İlişkiler Kadın Sekreteri: “Sendika üyemiz, çocuğu Çanakkale’de okuduğu için tayinini isteyerek Ankara’dan geçici olarak ayrıldı. Amiri tarafından mobinge uğradı, işyerindeki bir işçiye amirinin kışkırtması ile darp edildi ve taciz olayından sonra da canına yettiği için dava açtı. Amir davayı öğrendiğinde “Benim arkamda 300 Milletvekili var, bana bir şey yapamazsınız” dedi. Hala tayin kararı uygulanmadığına göre haksız olmasa gerek. Tacize uğrayan değil, tacizci sürgün edilmeli.
(muhalefet.org)