Depo, Antrepo, Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı İşçileri Sendikası (DGD-SEN) Genel Başkanı Murat Bostancı işten atıldığı İtalyan BOMİ Depo önünde çadır kurarak direnişe başladı.

Mesaiye kalmadığı gerekçe gösterilerek işten atılan Bostancı, mesainin bahane gösterildiğini ve mesaiye kaldığını ifade etti.

Sendikal örgütlenme çalışmaları nedeniyle işten atıldığını savunan Bostancı, “OHAL sürecinde işten atılmalar yasak olduğu halde birçok işçi gibi bende işten çıkarıldım. Gece yarısına kadar mesaiye kaldığım halde komik bir gerekçeyle mesaiye kalmadığım öne sürülerek işten atıldım.” dedi.

Direnişe Bütün depo işçileri için başladığını söyleyen Bostancı, “Bu direnişi sadece Bomi grup adına değil, bütün depo işçileri adına yapıyorum. İşçilerin uzun yıllardan beri sömürüldüğü gerçeği bu depoda da görülüyor. Depoda var olan taciz, sömürü, baskı devam ediyor. Mücadelemiz bütün depolarda devam edecek. Direne direne kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Bostancı, Direnişimiz, işçilerin geri işe alınması, sendikanın tanınması, işçiler ile protokol yapılması sağlanıncaya kadar sürecek” diye ekledi.
 

Bomi'deki sömürüye bir son verilmesi için direnen Bostancı basın açıklamasını gerçekleştirdi #direnbaşkan pic.twitter.com/weEtA5aqXo

— DGD-SEN (@DGDSEN) 17 Ekim 2016


DGS-SEN tarafından yapılan basın açıklamasında ise, “Basın emekçilerini, sendikaları ve işçi dostu kamuoyunu mücadelemize destek olmak için OHAL koşullarında gerçekleşecek olan direnişimize sahip çıkmaya çağırıyoruz.” denildi.

Sendika’nın destek çağrısı yaptığı açıklama şu şekilde:

DGD-SEN Genel Başkanımız Murat Bostancı Tuzla'da bulunan BOMİ depodan sendikalı olduğu gerekçesiyle işten atılmıştır. Sendikamız 17 Ekim Pazartesi günü saat 11.00'de depo önünde direnişe başlamıştır.

Basın emekçilerini, sendikaları ve işçi dostu kamuoyunu mücadelemize destek olmak için OHAL koşullarında gerçekleşecek olan direnişimize sahip çıkmaya çağırıyoruz.

(Demokrat Haber Merkezi)