Kopya çekildiği gerekçesiyle KPSS sınavının yalnızca Eğitim Bilimleri bölümünün iptal edilmesiyle mağdur olduklarını iddia eden yaklaşık 50 kişilik grup önce Facebook isimli sosyal paylaşım sitesinde bir araya geldi ardından da Taksim Meydanı'nda toplandı.

Önümüzdeki çarşamba günü Ankara'da biraraya gelerek TBMM'ye gideceklerini kaydeden grup, basın açıklaması yaptıktan sonra çevredekilere 'Mağdur öğretmenler' ve 'Şubatta 30 bin Ek Alım' yazılı kırmızı balonlar dağıttı.

Facebook adlı sosyal paylaşım sitesinde bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik grup adına basın açıklaması yapan öğretmen adayı Mahmut Arıca, "Bu sınavın yalnızca Eğitim Bilimleri aşamasında değil, diğer aşamalarında da kopya çekilmiştir. Ancak yalnızca Eğitim Bilimleri bölümünün iptal edilmesiyle kopyacılar, onbinlerce kişinin önüne geçti ve bu yolla atamaları kolaylaştı. İlk sınavda atanabilecekken ikinci sınava girip puanı düşen mağdur arkadaşlarımız var.

Yaşadığı haksızlığa dayanamayarak peşpeşe intihar eden arkadaşlarımız oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ilk kez bu yıl Şubat ayında atama yapılmayacağını açıkladı. Oysa ki kendileri de biliyor ki bu yıl her yıldan farklı olarak çok ciddi bir mağduriyet var. Bakanlığı, eğitim neferlerini sahiplenmeye davet ediyoruz. Yaşadığımız mağduriyetin giderilmesi için Şubat ayında adaletli bir dağlımla 30 bin ek atama istiyoruz" dedi.

Eyleme sevinen çocuklar oldu
Topluluk önümüzdeki Çarşamba günü ise Ankara'da biraraya gelerek TBMM'yi ziyaret edeceklerini ve tüm partilerin grup toplantılarına katılarak seslerini duyurmayı hedeflerini kaydetti. Öğretmen adayları, "Çalanlar okulda, çalışanlar sokakta" ve "Şubat'ta 30 bin" şeklinde slogan attıktan sonra çevredekilere üzerinde Türk Bayrağı ile "Şubatta 30 bin Ek Alım" yazılı kırmızı balonları dağıttılar. Soğuk havada yapılan protesto eyleminden en memnun olanlar ise çocuklar oldu. Çocuklar kendilerine balon dağıtanların kendilerinin de öğretmeni olabileceğinden habersiz balon alabilmek için birbirleriyle yarıştı.

HABERTÜRK