Çalışanların öğlen arası ofisten uzaklaşıp dışarıda yemek yemelerinin onların işyerinde daha mutlu olmalarını sağladığı ileri sürüldü. Uzmanlara göre parkta bir tost yemek bile ofiste yemekten daha iyi.

Kısa bir süre de olsa ofis dışına çıkmak insanları daha mutlu yapıyor. Bu teori yapılan bir araştırma sonrası ortaya çıktı. Araştırmaya göre öğlen yemeği için çalışma masasını değil de dışarıda bir yeri tercih etmek çalışanları daha mutlu ediyor. Buna karşılık ofis içinde yemek yiyen çalışanlar kendilerini çok daha sefil hissediyor ve büyük oranda verimliliği düşüyor.

Plajda sandviç yemek ruh durumunu çok fazla yükseğe çıkarırken, bir parkta banka oturup tost yemek ikinci derecede mutlu eden şey olduğu belirtildi. Psikologlara göre bu iki yer restorana gitmekten daha fazla çalışanları mutlu ediyor.

Ayrıca araştırmaya göre öğlen arası yemek yemek için eve gitmek de çalışanı canlandırıyor. Metroda ya da otobüste abur cubur atıştırmak bile ofiste yemekten daha iyi olduğu belirtildi.

İşyerindeki kafeye gitmek ya da çalışanın mutlu olmasına etki yapmazken, çalışma masasında yemek karamsar hissetmeye neden oluyor. Maliyetini ekmek markası Kingmill'in karşıladığı araştırmayı Sussex Üniversitesi uzmanları yaptı. Kingmill sözcüsü "Plaj veya parktaki bankta yemek insanların duygusal durumunu çok keskin şekilde artırıyor. İşyerinde daha mutlu oluyor" dedi.

Sussex Üniversitesi uzmanları değişik psikolojik testlerle çalışanların nerede yemek yediğinin mutluluğunu nasıl etkilediğini ölçtü. Çalışmada kendi kendini değerlendirme soruları ve kelime ile ilgili testler yapıldı. Plajda yemek yemenin puanı 17.04 olarak çıkarken, çalışma masasında yemek yeme puanı 1.42 çıktı.

Plajda yemek yemeyi bir parkta yeşillikler arasında yemek takip ediyor. Aile ile birlikte ve toplu ulaşım araçlarında yemek yemek de insanları mutlu ediyor. (GAZETEPORT/YAŞAM)