Torunlar Rezidans inşaatında çalışan işçilerden Hüseyin Yıldız, 20 gün önce de asansörün düştüğünü söyledi. Yıldız, "Daha önce o animak (yük asansörü) B4 dediğimiz yere çakıldı. İçinde birkaç kişi vardı. Alçaktan çakıldığı için içindeki arkadaşlarımıza bir şey olmadı. Ama biz bunu dile getirdik" dedi

Taraf’ta yer alan habere göre, faciada ölenlerden İsmail Sarıtaş'ın cenazesinin getirildiği Sarıgazi Cemevi'nde kazanın yaşandığı şantiyede 9 aydır iç dekorasyon uygulamacısı olarak çalıştığını söyleyen Hüseyin Yıldız asansörlerin sürekli arızalandığını söyledi.

Hüseyin Yıldız, "Kim ne söylerse söylesin orada birebir yaşayan benim. Benim adım Hüseyin Yıldız. Daha önce o animak (yük asansörü) B4 dediğimiz yere çakıldı. İçinde birkaç kişi vardı. Alçaktan çakıldığı için içindeki arkadaşlarımıza bir şey olmadı. Ama biz bunu dile getirdik. Bizim bu animakla çıkmamız pek doğru değil. Çünkü hergün aynı şey. Her gün arıza. Bir bakıyoruz bir gün biri arızalı, öbür gün diğeri arızalı. Şeflerimize söylüyoruz. Animak her gün arıza yapabilir mi diye. Bunu bizzat ben kendim dile getirdim. İlla birkaç kişinin ölmesi mi lazım önlem alınması için. Daha da İsmail Sarıtaşlar çok ölecek" dedi.

İsmail Sarıtaş'ın kardeşi Ferit Sarıtaş'ta yaşananlara tepkiliydi. Ferit Sarıtaş yaşananları cinayet olarak niteledi. Tabip Odası'nın iki ay önce attığı tweete vurgu yaptı.

Sarıtaş, "İki ay önceden mimarlar odasının yapmış olduğu açıklama var. Böyle bir şey göz önündeyken kazanın geleceği biliniyordu. Bu kaza değil bu direkt cinayet" diye konuştu.