İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), yaptığı açıklamayla Nisan 2013’te en az 57 işçinin iş kazaları sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

İSİG Nisan ayı raporunda işçi ölümlerinin İstanbul, Kocaeli gibi sanayi kentlerinde yoğunlaştığına dikkat çekti.

‘İNŞAAT VE METAL SEKTÖRLERİNDE ÖLÜMLER HIZ KESMİYOR’

Nisan ayında yarıdan fazlası düşme nedenli olmak üzere 21 inşaat işçisinin hayatını kaybettiği ve 2013 yılında ölümlerin hızla arttığı metal iş kolunda ise 7 işçinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Diğer sektörlerde ise 4'er ölüm madencilik ve eğitim/büro/sinema; 3'er ölüm tarım/orman, gıda/şeker, enerji, tersane/liman/deniz, konaklama/eğlence; 1'er ölüm ise çimento/toprak/cam, taşımacılık, savunma/güvenlik ve belediye/genel işlerde yaşandı. 2 işçinin çalıştığı sektörlerin bilgisine ise ulaşılamadı.

İŞÇİ ÖLÜMLERİ SANAYİ KENTLERİNDE YOĞUNLAŞTI

İş cinayetlerinin meydana geldiği şehirler ise şöyle: 5 ölüm İstanbul'da; 4 ölüm Kocaeli'nde; 3'er ölüm Antalya, Maraş, Kayseri ve Zonguldak'ta; 2'şer ölüm Ankara, Bursa, Çanakkale, İzmir, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Urfa ve Tekirdağ'da; 1'er ölüm ise Ağrı, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Burdur, Çorum, Denizli, Erzurum, Kırklareli, Kütahya, Nevşehir, Rize, Sakarya, Sinop ve Şırnak'ta yaşandı.

Raporda, 1 Mayıs 2012'de hayatını kaybeden Sine-Sen üyesi Selin Erdem'in ölümünün üzerinden bir yıl geçtiği de hatırlatıldı.