DİSK/ Nakliyat-İş Sendikası, Yurtiçi Kargo'da yaşanan işçi kıyımına ilişkin Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı. Sendika açıklamanın ardından suç duyurusunda bulundu.

Nakliyat-İş Ankara Bölge Temsilcisi Bayram Karkın, yüzde 25'i Fransız GeoPost'a ait olan Yurtiçi Kargo'da Nakliyat-İş'e üye olan 90 işçinin işten çıkarıldığını hatırlattı. İstanbul, Ankara ve Konya'da işçilerin "daralma ve performans düşüklüğü" gibi gerekçelerle işten çıkarıldığını kaydeden Karkın, işçilere, sendikadan istifa etmeleri için baskı yapıldığını da söyledi.

Ankara'da Ataç Şubesi'nde de kanunsuz Lokavt uygulandığını ifade eden Karkın, "Üyelerimiz buradan 'şube kapandığı' gerekçesi ile işten çıkarılmıştır. Ancak hemen yakında başka acente adına Ataç Şubesi açılmıştır. Bu kanunsuzluktur. Mahkemeye dava açılacaktır" dedi.

Tüm baskılara rağmen Yurtiçi Kargo'da örgütlenmeyi sürdürdüklerini vurgulayan Karkın, Yurtiçi Kargo/GeoPost işvereninin, işçi ve sendika düşmanlığı yaparak, TCK'nın 118. Maddesine göre suç işlediğine işaret etti.

Ankara'da Meşrutiyet ve Ataç, İstanbul'da Kadıköy Şubelerinde, Çayırova ve Haramidere ile Konya Aktarma Merkezi önündeki "İşçi Kıyımına ve Sendika Düşmanlığına" karşı başlattıkları direnişlerin sürdüğünü bildiren Karkın, "işçi kıyımı, sendika düşmanlığı, baskılar, tehditler sendikamızın örgütlenmesini engelleyemeyecektir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Yurtiçi Kargo/GeoPost işvereni hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. (ETHA)