Meclisteki "torba yasa"nın haklarını elinden alacağını iddia eden emek örgütlerinin Ankara'da yapmayı planladığı meclis etrafında insan zinciri oluşturma eylemi İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yasakçı tavrı nedeniyle engellenmek isteniyor.

Firavun denilen Mübarek'in Mısır'ında bile 2 milyon kişinin düzenlediği ve hem de iktidarı devirmeye yönelik mitinge izin verilmişti.

Başbakan da, herzamanki gibi dışarıda demokrat tavrıyla, Mübarek'e halkın taleplerine kulak vermesini önermişti.

Ancak Ankara'da emekçilerin hak taleplerini barışçıl protestolarla dile getirilmesi engelleniyor.

AKP karşıtı eylem yapıldığı anda, yandaş medya hemen Ergenekon'un bunları planladığı yönünde yayınlara başlıyor.

İçişleri Bakanı Atalay dün, Meclis çevresinde yapılacak eyleme müsaade edilmeyeceğini söyledi. Atalay “’Meclisi kuşatacağız’ gibi ileri ifadeler kullanıyorlar. Bu yanlış. Bu hukuk dışı bir tutum. Hukuk dışı eylemlere müsaade edilemez. Şunu kesin olarak ifade ediyorum, hukuksuz bir eyleme izin vermeyiz ve Meclis çevresine ulaşmaya, Meclise ulaşmaya, Meclis çevresinde eylem yapmaya kesinlikle müsaade etmeyiz, bunu açıkça ifade ediyorum. Ankara Valiliği ve Emniyeti de bu yönde çalışma yürütüyor” dedi.

Torbaya zincir vuracaklar

Birçok ilden Ankara'ya yürüyen sendikalar Kurtuluş Parkı’nda toplandı. Meclis'te görüşülen Torba Yasa'yı protesto etmek için yola çıkan binlerce kişi Meclis etrafında canlı zincir oluşturacak.

DİSK, KESK, TMOOB ve TTB üyeleri tasarıyı protesto etmek için çeşitli illerden Ankara'ya gelen eylemcilerle birlikte Kurtuluş Parkı'nda toplandı.

Eylemi organize eden sendika ve meslek odalarının yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu da toplanma alanında yerini aldı.

Kurtuluş Parkı çevresini ve Kolej kavşağını trafiğe kapatan güvenlik güçleri, gruba dağılması yönünde uyarıda bulundu.

Eylemciler, uyarıya rağmen Ziya Gökalp Caddesi'nden Meclis'e doğru yürüyüşe başladı. Yürüyüşe geçen grubu polis, durdurdu ve dağılmaları uyarısında bulundu.

Aralarında bazı kişiler polis yetkilileriyle görüşerek, barikatın kaldırılmasını istedi. Güvenlik güçleri bu talebi reddederek, yürüyüşe izin verilmeyeceğini bildirdi.

Bu sırada bazı göstericilerle güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı ve bir süre sonra polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti.

Sendika ve sivil toplum örgütlerinin hedefi, Torba Yasa Tasarısı'nı Meclis önünde insan zinciri oluşturarak protesto etmek.

Ankara Valiliği eyleme izin verilmeyeceğini duyurmuştu.

Sendika ve sivil toplum örgütleri torba yasayla getirilen düzenlemelerin çalışanların haklarını geriye götürdüğünü savunuyorlar.

Eyleme Türk-İş ve Hak-İş gibi konfederasyonlar katılmıyor.