Soner Aydın / Demokrat Haber Mersin

Hayvan Pazarı içerisinde yapılan mezbaha inşaatında çalışan işçiler ve yüklenici firma, ihaleyi alan müteahhitin kayıplara karışması ve Büyükşehir Belediyesi’nin ise sorumluluk kabul etmemesinden dolayı mağdur olduklarını iddia etti.

1.3 MİLYON ALACAK BEKLİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı içinde yapılmakta olan mezbaha inşaatında çalışan işçiler, yüklenici firma sahibi ve inşaat mühendisinden 6 aydır paralarını alamadıkları için yaşadıklarına tepki gösterdi.

Dönemin Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından ihalesi yapılan ve yeni başkan Burhanettin Kocamaz döneminde ise ağır aksak yapımı süren mezbaha inşaatı tamamen durdu.

6 aydır inşaatta çalıştıklarını ve bir kuruş para alamadıklarını dile getiren yüklenici firma sahibi İlyas Sarıhan “Yaklaşık 1 milyon 300 bin lira alacağımız var. 6 ay önce Büyükşehir Belediyesi bize söz verdi. Mezbahayı bitirin biz sizin paranızı vereceğiz dedi. 6 ay geçti ancak ne o dönem müteahhitlik yapan firmadan ne de bize söz veren Belediye’den tek kuruş alamadık. Belediye yetkilileri ile konuştuk. 6 ay önce verdikleri sözü unutmuşlar. Bize 6 ay önce ‘işi bitirin paranızı vereceğiz’ diyenler ‘bugün muhatabınız biz değiliz’ dediler. Bize gidin paranızı müteahhitten alın deyip sırtlarını döndüler. Müteahhit firma ise biz para almadık diyor. Şuan mağduruz. Yarın Başkan Kocamaz gelip burada şov yapacak” diye konuştu.

SÖZ VERDİLER KEFİL OLDUM

6 ay önce kendilerine verilen sözün ardından kefil olduğunu ve 200 bin lira borç altına girdiğini aktaran inşaat mühendisi Sinan Biçer ise “Ben o dönem bize verilen sözün ardından kefil oldum. Şu an işçiler benden para bekliyor. Buraya gelip malzemelerimizi sökmek istedik. Ancak 6 aydır buraya adım atmayanlar bugün buraya zabıtayı yolladı. Biz kendi malzemelerimizi sökmek istiyoruz ona bile izin vermiyorlar. Burası bizim paramızla yapıldı. Müteahhit firma ile belediye arasında yaşanan sorun nedeniyle ortada kaldık. Yaklaşık 60 kişiyiz. Eğer sorunlarımız çözülmezse malzemelerimizi sökeceğiz. Yine çözülmezse Büyükşehir Belediyesi önünde ailelerimizle birlikte eylem yapacağız. Evime haciz geldi” ifadelerini kullandı.

“BİZ PARAMIZI İSTİYORUZ”

İnşaatın seramiklerini yapan Mehmet Yeni de, “60 bin lira alacağım var. Buranın her şeyini biz cebimizden para vererek yaptık. İşi bitirin paranızı vereceğiz dediler. Biz de inandık. Ama gördük ki sözlerini tutmuyorlar. Ne yapacağız kime gideceğiz bilmiyoruz. Bir yandan müteahhit diğer tarafta Belediye var. Müteahhit para almadım, Belediye ise para verdik gidin müteahhitten paranızı alın diyor. Biz paramızı istiyoruz. Bu Büyükşehir’in işi. Mağduriyetimizi gidersinler” diye konuştu.