Selma Kara / Demokrat Haber - Kayseri

Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi Fikret Özcan, 2014 yılında memura yapılan zam ve enflasyon oranları dikkate alındığında, memurun geçtiğimiz yılı 280 TL zararla kapattığını söyledi.

Türk Kamu Sen Kayseri İl Temsilciliği öncülüğündeki sendikalar Cumhuriyet Meydanı’nda bordro yakma eylemi yaptı. Memura verilen zammın yeterli olmadığını belirten Kamı Sen Kayseri İl Temsilcili Fikret Özcan, “Geçen yıl dört kişişlik bir aile için yapmak zorunda olduğumuz temel harcamalar 403 TL arttı. Kamu çalışanlarına 2014 yılı için verilen 123 TL zam dikkate alındığında, bir memur ailesi, geçtiğimiz yılı 280 lira zararla kapattı.” dedi.

HÜKÜMET MATEMATİKTEN SINIFTA KALDI


Yaşanan söz konusu erimenin karşılığı olarak yüzde 12 ek zam istediklerini ifade eden İL Temsilcisi Fikret Özcan, “Başbakan, ‘Memurlara yüzde 17 zam verdik’ diyor. Maliye Bakanı yüzde 8.5 zam verdiğini söylüyor. Ortalama memur maaşını Maliye Bakanlığı yaklaşık 2 bin 700 lira olarak hesaplıyor. Biz diyelim ki, 2 bin 500 lira. Başbakan’ın dediği gibi memura yüzde 17 zam yapılması için, 425 lira zam almamız gerekir. Soruyorum, bu kadar zam alan var mı? Yok. Bir buçuk yıldır devletin tüm resmi kurumları teyakkuza geçti ama şu 123 liranın memur maaşına ne oranda yansıdığını he4saplayamadı.” diye konuştu.

İl Temsilcisi Fikret Özcan, söz konusu hesaplar dahilinde 2015 yılında toplu sözleşmenin hayati önem kazandığına işaret etti.

Kaynak: Demokrat Haber