Sendikalı oldukları için işten atılan Mas-Daf işçilerinin Düzce'den Ankara'ya başlattıkları yürüyüş 9. gününde. Göksu Parkı önünde KESK ve DİSK'e bağlı sendikaların üye ve yöneticileri tarafından karşılanan Mas-Daf işçileri bu geceyi Göksu Parkı'nda geçirecek. İşçiler yarın sabah Ankara yürüyüşlerine devam edecek.

ANKARA- DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye olmalarının ardından işten atılan Mas-Daf işçileri Göksu Parkı'na ulaştı. 9 gün önce Düzce'den Ankara'ya yola çıkan işçileri, Göksu Parkı'nda DİSK ve KESK'e bağlı sendikaların üye ve yöneticileri karşıladı. Geceyi Göksu Parkı'nda geçirecek işçiler yarın sabah yürüyüşlerine devam edecek. Polis ise işçilerin Göksu Parkı'nda kalmasına ve yarın Ankara'ya doğru yürüyüşü sürdürmelerine izin vermeyeceğini söyledi.

Sendika ve toplu sözleşme hakkı için dört aydır direnişte olan 120 Mas-Daf işçisinden 10'unun başlattığı Düzce-Ankara yürüyüşü tamamlanmak üzere. Bugün akşam saatlerinde Göksu Parkı'nda KESK ve DİSK'e bağlı sendikaların üye ve yöneticilerinin katılımıyla basın açıklaması yapan Mas-Daf işçileri, polisin yürüyüşü engelleme çabalarına rağmen Ankara'ya yürüyerek gitmekte kararlı olduklarını söyledi.

Göksu Parkı önünde yapılan basın açıklamasında işçiler adına konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Sekreteri Talat Çelik, bir yıldır sendika ve TİS hakkı için başlattıkları mücadeleyi, 4 ay önce ise 120 işçinin işten atılmasıyla direnişe dönüştürdüklerini söyledi. 9 gün önce Düzce'den yürüyüşe başladıklarını hatırlatan Çelik, Anayasanın 51. maddesi olan sendikalı olma hakkını, özgürce, hiçbir engelle karşılaşmadan, işten atılmadan, açlıkla terbiye edilmeden kullanmak istediklerini ifade etti.

'HÜKÜMETİ ILO'YA ANLATACAĞIZ'

Çelik, sadece Mas-Daf işçileri adına değil, tüm işçilerin hakları için yürüdüklerini söyleyerek, “Türkiye Cumhuriyeti'nin orta yerinde, ileri demokrasinin uygulandığı iddia edilen bir ülkede, anayasal hakkımızı kullanmak istediğimizi söylemek, hükümetin verdiği sözleri tutmadığını ILO'ya anlatmak için, Çalışma Bakanlığına görevlerini hatırlatmak için Ankara'ya gidiyoruz” dedi.

Birleşik Metal-İş Sendikası üyeleri olarak bedel ödeyen bir kültürden geldiklerini vurgulayan Talat Çelik, “Bu mücadele sonucunda yerimiz hapishane, gözaltı, darağacı olsa da biz boğazıma ilmeği geçirir, sandalyeyi kendimiz tekmeleriz” şeklinde konuştu. Çelik, mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

İŞÇİLERE POLİS ENGELİ

19 Temmuz günü Düzce'den yürüyüş başlatmak isteyen işçiler bir gün içerisinde 3 kez gözaltına alınırken, benzer baskılar Ankara girişinde yaşanmaya başladı. Yürüyüşün 8 kilometrelik bölümünde 4 kere durdurulan işçilerin geceyi Göksu Parkı'nda geçirmelerine izin verilmeyeceği söylendi. Göksu Parkı'nın kapılarını kapatan polis, yarın sabah saat 10.00'da başlayacak yürüyüşe de izin vermeyeceklerini kaydetti. Polis, işçilerin otobüslere binerek Ankara'ya gitmelerini söyledi. İşçiler ise bu geceyi Göksu Parkı'nda geçirme ve Ankara'ya yürüyerek gitme konusunda kararlılıklarını ifade etti.

ETHA