Aydın’ın Kuşadası ilçesi Belediye Başkanı CHP’li Ömer Günel, 2005 yılında AKP’li Fuat Akdoğan döneminde Kuşadası Belediyesi’ndeki işlerine haksız yere son verilen 111 işçiyle buluştu.

Emeği her şeyden üstün tuttuğunu ifade eden Başkan Ömer Günel, “Emek sömürüsü yapanların ve alın terini hiçe sayanların karşısındayız” dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel kendilerini “Fuat Zedeler” olarak nitelendiren 111 eski Kuşadası Belediyesi personeliyle buluştu. 111 işçinin 2004-2009 döneminde Kuşadası Belediyesi’nde yaşadıkları problemleri dinleyen Başkan Ömer Günel, işçilere mağduriyetin bir şekilde giderileceğine dair söz verdi.

Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Ömer Günel, yeni dönem Kuşadası Belediyesi’nin sosyal demokrat çizgiden asla taviz vermeyeceğini belirterek “Sizlerle buluşmak için özellikle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tercih ettim. Çünkü bugün işçinin hakkını aradığı gündür. Bugün emeğin dayanışmasıdır. 2004-2009 döneminde yaşadığınız mağduriyeti biliyorum. Bu dönem bu mağduriyet giderilecek. Şu an Kuşadası Belediyesi’ne hiçbir kanaldan personel alımı yapamıyoruz. Kuşadası Belediyesi ya da anlaştığımız başka bir kuruluşa işçi alımı yapılacağı zaman ilk sırada siz olacaksınız. 111 işçi içinden çalışamayacak durumda olan varsa bile birinci dereceden bir akrabasını istihdam edeceğiz. Bunun sözünü veriyorum” dedi.

Mehmet Murat Yıldırım / Demokrat Haber Kuşadası