Emekli öğretmen Reşit Çimen, meslektaşlarını destekleyerek; kanun teklifinin Milli Eğitim Komisyonu’ndan sadece iktidar partisinin oylarıyla geçtiğine, eğitimcilerin, velilerin, öğrencilerin, örgütlerinin, sendikalarının ve ilgili Sivil Toplum örgütlerinin görüş ve düşüncelerinin alınmadığına dikkat çekerek, yasanın bu haliyle kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

Yürüyüşe katılarak Köyceğiz’deki miting meydanında düşüncelerini ifade eden emekli öğretmen Abdurrahman Tuncer ise; AKP Hükümeti’nin Türkiye’deki Temel Eğitimi 12 yıla çıkarma düşüncesinin bir aldatmaca olduğunu iddia ederek, bu yasanın Temel Eğitimi 3’e bölüp, 4’e parçaladığını ve eğitimi piyasaya simsarlarının kursağına terk ettiğini, öğrencilerin 3 lokmayla yutulacağını, Eğitimin bütünlük ilkesinin ihlal edildiğini söyledi ve “Temel Eğitimin bir yap-boz oyuncağı haline getirilerek çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve gençlerimizin geleceği ile oyun oynanıyor” diyerek yasaya karşı olduğunu belirtti.

 

Sağlık Emekçileri, miting boyunca taşıdıkları pankartlarla ve attıkları sloganlarla AKP Hükümeti’nin politikalarını eleştirerek, uzlaşmayan, dayatmacı anlayışlarını protesto ettiler ve ‘Parasız Sağlık, Parasız Eğitim’ dediler.

 

Köyceğiz Atatürk Meydanı’nda toplanan KESK, SES, Eğitim-SEN gibi birçok örgüt temsilcileri ve göstericiler, AKP’nin politikalarına karşı çıkarak, baskılara ve dayatmalara karşı olduklarını belirttiler. Konuşmaların ardından hep birlikte el-ele halaylar çekildi.

 

Feridun Hayati Ünüvar / Köyceğiz