Gaz sıkışmasından kaynaklı kömür ocağında meydana gelen göçük nedeniyle mahsur kalan Ahmet Baysal, Emin Baysal ve Selahattin Uçar isimli işçilerin cansız bedenlerine ulaşıldı. İşçileri kurtarmak için bölgeye gelen AFAD ekiplerinin Şırnak'ta ve bölgede bulanan ekiplerinde oksijen maskelerinin olmadığı öğrenildi.

Şırnak'a bağlı Banîye Gilindor köyünde bulunan ve bir şahsa ait olan kömür ocağında gaz sıkışmasından dolayı meydana gelen göçüğün altında kalan Ahmet Baysal, Emin Baysal ve Selahattin Uçar adlı işçilerin arama kurtarma çalışması sonuçlandı. Ocakta bulunan işçilerin kendi imkanlarıyla yaptığı çalışma sonucunda Ahmet Baysal, Emin Baysal ve Selahattin Uçar'ın cansız bedeni göçük altından çıkarıldı. Göçük altından çıkarılan işçilerin cenazeleri Şırnak Belediyesi ve 112 acil servisine ait ambulanslarla Şırnak devlet Hastanesi'ne götürülmek üzere yola çıkarıldı.

AFAD'IN BÖLGEDE OKSİJEN MASKESİ YOK

Arama kurtarma amaçlı göçüğün bulunduğu kömür ocağına gelen AFAD ekiplerinin oksijen maskelerinin olmadığı anlaşıldı. Ocağa inmek için zorunlu olan oksijen maskesinin AFAD'ın bölge birimlerinde de bulunmaması yaşanan ihmalkarlığın boyutlarını gözler önüne serdi. Arama kurtarma amaçlı gelen ekibin içinde bulunan bir yetkili gaz maskesinin olmamasına gerekçe olarak, AFAD ekiplerinin tünellere inme gibi bir yetkisinin olmadığını belirterek tünellere inmekle yetkili kişilerin TKİ'ne bağlı uzman ekiplerin işi olduğunu ifade etti. Sadece destek amaçlı geldiklerini belirten AFAD yetkilisi, Şırnak ve bölge illerinin hiç birinde TKİ'nin uzman arama kurtarma ekipleri bulunmadığı gibi en yakın uzman ekipleri ise Zonguldak'ta bulunduğunu kaydetti. (DİHA)