Beşiktaş Belediyesi'ne bağlı Beltaş'ta çalışan ve işten çıkarılmak istenen 178 taşeron işçisi, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Hani taşeronu, işten atılmaları bitirecektiniz" dedi.

 

Nilay VARDAR / BİA

 

Genel İş sendikası üyeleri Beşiktaş Belediyesi'ne bağlı Beltaş şirketinde çalışan 178 taşeron işçinin yıl sonunda işten çıkarılmasını Belediye önünde protesto etti.

 

Bir yıl önce Beşiktaş'ın Park ve bahçelerin düzenlenme işlerini yürüten taşeron işçileri, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve kadrolu çalışan olabilmek için Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel İş sendikasına üye oldu.

 

Ancak bu yıl sonunda 178 taşeron işçisinin iş akdinin fesh edilip işten çıkarılacağı öğrenildi.

 

"KILIÇDAROĞLU'NA MEKTUP GÖNDERDİK"

 

Beşiktaş Belediyesi önünde bir araya gelen işçiler adına basın açıklamasını okuyan Genel İş 1. Nolu Şube Başkanı Hikmet Aygün, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) seslenerek, hala sendikaya üye oldukları için işten çıkarılmaların kendini soysal demokrat kimliği ile tanıtan bir anlayışa ters düştüğü söyledi.

 

"Her platformda taşeron işçiliğinin sonlandırılacağı, herkesin sendikalı olacağını, özelleştirmelere son verileceğini, işten ataların önüne geçileceğini dile getiren CHP Genel Başkanı, partisine bağlı bir belediye Başkanı'nın işten atılma, sendikasızlaştırma, asgari ücretle çalıştırma yapması çelişkileri hat safhaya çıkarttı."

 

Aygün, konuyu CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yazılı mektupla bildirdiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

 

"Bu işlerin kış ortasında işten atılmasının bir açıklaması olamaz. Taşeron uygulaması hemen kaldırılmalı. Kamu hizmetinizde çalışan işçilerin hak ve sendikal örgütlenmelerine saygı gösterilmeli."

 

"CHP'NİN 12 BELEDİYESİNDE SORUNLAR AYNI"

 

bianet'e konuşan Belediye işçilerden Fevzi İçli, en büyük sıkıntılarının güvencesiz çalışma olduğunu söyledi.

 

"Herkes işine güvenerek banka kredisi çekti, borç aldı. Ama şimdi bizi işten çıkartıyorlar ve eve ekmek dahi götüremeyeceğiz. CHP'nin 12 belediyesindeki tüm sorunlar aynı. CHP Genel Başkanı seçimlerden önce 'sendikaya karşı değilim, örgütlenin' dedi. Şimdi söz verdiği gibi  burayı görürse seviniriz. 'Meydanlarda olun' dediniz evet buradayız siz neredesiniz."

 

İşçilerin işten atılmasının önüne geçilmezse Belediye önünde direniş çadırı kurulacak.