TEKSİF Sendikası Uşak Temsilciliği, Hükümetin hazırlıklarını sürdürdüğü Kıdem tazminatı uygulamasını işçiler aleyhine değiştiren yasaya karşı örgütlenme kampanyası başlattı.

 

Sendika temsilciliği, 5 metreye 4metre ebatlarında bir pankart hazırlayarak Uşak’ta bulunan üç organize Sanayi Bölgesi’nin girişinde gün boyu bekliyor. Üzerinde Anayasanın 51. Maddesindeki “Çalışanlar, ekonomik sosyal hak ve menfaatlerini korumak, geliştirmek için serbestçe sendikaya üye olurlar” cümlesinin yer aldığı pankartta iletişim telefonları da yer alıyor.

 

Uşak - İzmir karayolu üzerinde bulunan ve 10 bin kişinin çalıştığı Organize Sanayi Bölgesi girişine gelen karayolu üzerinde açılan pankartı görenler, selamlayarak, yumruklarını kaldırarak ve korna çalarak destek veriyor.

 

Teksif Sendikası Örgütlenme Uzmanı Ömer Seyfettin Atılgan, “Kıdem tazminatı yasasına karşı, sermayenin zil takıp oynamasına karşı biz de örgütlenme kampanyası ile cevap veriyoruz” dedi. Bu kampanyanın etkili olduğunu söyleyen Atılgan işçilerin pankartta yer alan telefon numaralarından bize ulaşıyor. Hemen iletişime başladık” dedi.

 

Atılgan sermaye ile birlikte hükümetin çalışanlara saldırısına “artık yeter” demek gerektiğine işaret ederek, Uşak’taki bütün işçilere seslenerek “hepsinin kapısını çalıp üye olmaya çağıracağız” dedi. İşverenleri de unutmayan Ömer Atılgan, “işverenlere de çağrım işçinin hakkına saygılı olun, sizi medeni olmaya davet ediyorum” dedi.

 

Demokrat Haber