“4+4+4 Eğitim Yasası ve 4688 "Sahte Sendika" Yasası GERİ ÇEKİLSİN!” talebiyle Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 28-29 Mart tarihlerinde 2 günlük greve çıkıyor.

 

KESK’e bağlı sendikalar, “Eğitim sistemini gerici, ırkçı ve piyasacı biçimde yeniden yapılandırmayı hedefleyen 4+4+4 kademeli eğitim yasa taslağı ve kamu emekçilerinin grevli toplu sözleşme talebini yok sayan 4688 sayılı sahte sendika yasası taslağının geri çekilerek halkın ve kamu emekçilerinin taleplerine uygun yasa düzenlemeleri yapılması için” Türkiye'nin her yerinden 28 Mart Çarşamba günü Ankara'ya geliyor. Çarşamba ve perşembe günleri taleplerini Ankara'dan Meclise iletecekler.

 

EĞİTİM-SEN İŞ BIRAKIYOR
KESK'e bağlı Eğitim-Sen üyeleri de 28-29 Mart'ta 4+4+4 Eğitim Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için iş bırakacak.

 

Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, tüm velileri, çocuklarını okula göndermeyerek geleceğine sahip çıkmaya çağırdı. Velilere seslenen Yıldız, " 28–29 Mart’ta çocuklarını okula göndermeyerek grevimize destek olmanızı bekliyoruz. Çocuğunun geleceğinden endişe duyan tüm anne ve babaları grevimize doğrudan destek vermeye çağırıyor, çocuklarımızın geleceği için omuz omuza vererek bizlerle dayanışma içinde olmalarını bekliyoruz" diye belirtti.

 

İSTANBUL'DA BEYAZIT'TA TOPLANILACAK
Ankara'ya gitmeyen KESK üyeleri, İstanbul'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüyecek. KESK İstanbul Şubeler Platformu'ndan yapılan açıklamaya göre, yarın saat 12.00'de Beyazıt'taki İstanbul Üniversitesi ana kapısı önünde toplanacak olan emekçi memurlar, buradan Cağaloğlu'ndaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüyecek.

 

TMMOB VE TTB, KESK'İN EYLEMİNE KATILACAK

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu, KESK'in, 4+4+4 eğitim düzenlemesi ile 4688 sayılı yasaya karşı 28-29 Mart'ta Ankara'da yapacağı eylemi desteklediğini bildirdi.

 

HDK'DEN KESK'İN EYLEMİNE DESTEK

Halkların Demokratik Kongresi Ankara İl Meclisi, KESK'in 28-29 Mart'ta Ankara'da yapacağı eylemler ile Eğitim-Sen'in grevini desteklediğini belirtti.