KESK Başkanı Lami Özgen, toplu sözleşme döneminde ifade edilen temel taleplerin karşılanmaması durumunda greve gideceklerini belirtti.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Başkanı Lami Özgen, "AKP iktidarının siyasi ve ideolojik hedefleri doğrultusunda hazırladığı 2014 yılı bütçesine karşı, 2014-2015 dönemini kapsayan 'toplu satış' sözleşmesinin yok saydığı haklarımızın ve irademizin takipçisi olarak 'Satış Sözleşmesini Kabul Etmiyoruz, Bütçeden Hakkımızı İstiyoruz' ilkesiyle alanlarda olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

KESK, 2014 yılı bütçe yasa tasarısına karşı önümüzdeki döneme ilişkin çalışma ve eylem programını kamuoyu ile paylaştı. Özgen, AKP hükümetinin, küresel sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda emeğe dönük saldırılarını arttırdığını savundu.

Özgen, AK Parti'nin gündemde tuttuğu 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki kapsamlı değişikliklerle tüm kamu emekçilerini taşeron, esnek, performansa dayalı, güvencesiz ve kuralsız bir çalışmanın ucuz işgücü haline dönüştürmek istediğini belirterek, "AKP hükümetinin attığı her adımın, bu tabloyu her geçen gün daha karanlık bir hale getirmektedir. Bu adımların izi bugün gündemimizde olan 2014 yılı Bütçe Kanun Taslağı'nda net bir şekilde izlenmektedir" dedi. Özgen, kaynakların nasıl ve kimlerden toplanacağından, bu kaynakların kimler için ne şekilde harcanacağına kadar varan kararları içeren bütçenin, bu yıl AK Parti hükümetinin sınıfsal ve siyasi tercihlerini bir kez daha ortaya koyduğunu savunarak, "Emekçilerin birikimlerine el koyarak, ağır vergilerle toplanılan kaynaklar bugün bir kez daha savaşın, rantın, sermayenin, muhafazakarlığın tesis edilmesine aktarılmaktadır" diye konuştu.

"BÜTÇEDEN HAKKIMIZI İSTİYORUZ"

"KESK olarak tüm bu saldırılara karşı koymak, hak kayıplarını önlemek ve yeni kazanımlar elde etmek için fiili ve meşru mücadeleyi yükseltmekten başka bir yolumuzun olmadığını biliyoruz" diyen Özgen şunları kaydetti:

"Bu kapsamda AKP iktidarının siyasi ve ideolojik hedefleri doğrultusunda hazırladığı 2014 yılı bütçesine karşı, 2014-2015 dönemini kapsayan 'toplu satış' sözleşmesinin yok saydığı haklarımızın ve irademizin takipçisi olarak 'Satış Sözleşmesini Kabul Etmiyoruz, Bütçeden Hakkımızı İstiyoruz' ilkesiyle alanlarda olacağımızı sizlerin aracılığıyla kamuoyuna duyuruyoruz."

"TALEPLERİMİZ GAYET AÇIK"

Taleplerinin gayet açık olduğunu kaydeden Özgen, "Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 TL zam yapılmasını, Herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, Maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, Kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını, Baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesini, istiyoruz" dedi. "Savaşın, rantın, sermayenin, muhafazakarlığın bütçesine hayır" dediklerini belirten Özgen eylem planlarını şu şekilde sıraladı:

"Toplu Sözleşme döneminde ifade ettiğimiz temel taleplerimiz doğrultusunda bütçeden hakkımızı almak için mücadelemizi yükseltiyoruz. Bu kapsamda taleplerimiz karşılanmazsa 19 Aralık 2013 Perşembe günü AKP hükümetini uyarmak için grev'de olacağız. Bütçeden hakkımızı alana dek mücadeleye devam edeceğiz. 3-6 Aralık tarihleri arasında GREV'i örgütlemek ve tüm kamu emekçileriyle yan yana gelmek için yaklaşık 40 ili kapsayan il gezilerimizi gerçekleştireceğiz. 2014 Yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacağı 10 Aralık 2013 Salı günü tüm illerde basın açıklamaları gerçekleştireceğiz." (Gerçek Gündem)