KESK'e bağlı sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler KHK ile 10 bin 138 kamu çalışanının ihraç edilmesine tepki gösterdi.

Adana Atatürk Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasına, KESK'e bağlı sendikalar, TMMOB, HDP, EMEP üyeleri, CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti üyeleri katıldı.

Grup adına basın açıklaması yapan Birleşik taşımacılık Sendikası (BTS) Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan, sendika eylemlerinin suç gibi gösterildiğini belirterek, "29 Ekim gecesi, çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle binlerce üyemiz, akademisyen ve kamu emekçisi ihraç edilerek işinden atılmıştır. İşimiz, ekmeğimiz, geleceğimiz, diplomalarımız, kazanılmış haklarımız, sendikal haklarımız hukuk tanımaz bir keyfiliğin tasallutu altındadır" dedi.

Kamu emekçilerinin haklarının ve sahip oldukları güvencelerin bir çırpıda yok sayıldığını savunan Özkan, şunları söyledi:

"OHAL rejimi demokrasinin, sendikal hakların, kuvvetler ayrılığının köküne kibrit suyu dökmektir. Tam bir keyfi rejim inşasıdır.

2023 Cihan Devleti proje ve hayalinizin parçası değiliz, olmayacağız. Derhal ILO şartlarına, uluslararası sözleşmelerle teminat altına alınan sendikal hak ve hukuk normlarına dönün. Sendikal eylem etkinliklerden dolayı ihraç ettiğiniz üyelerimizi işlerine iade edin.

Buradan herkesi, parlamentoyu, siyasi partileri, sendikal konfederasyonları uyarıyoruz. Daha fazla izleyip, bekleyemeyiz. KHK keskin kılıcının ne zaman bizim başımızı keseceğini beklemek için sıraya giremeyiz. Haklarımız için, işimiz, ekmeğimiz için, hak için her tür demokratik mücadele mubahtır."

"DARBECİLERİ ARIYORSANIZ KENDİNİZE BAKIN"

İhraç edilenler arasında bulunan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, “Bir FETÖ’cü arıyorsanız AKP’nin kapısı ardına bakın; tüm gerçekliği ile ortaya çıkacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın “Kim mağduriyet edebiyatı yapıyorsa ihanet içerisindedir” şeklindeki sözlerini hatırlatan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ise Eğtiim Sen’li kamu emekçilerinin barış ve kardeşlik içinde yaşamak için mücadele ettiğini belirterek “İhanet içerisinde olanlar ülkeyi parsel parsel satanlardır. Ülke yönetimini Fetullahçılara teslim edenlerdir” dedi.

Hükümet’in darbecilerle mücadele etmediğini dile getiren Özdiş, “Mücadele o örgütün siyasi uzantılarını ortaya çıkarmaktan geçer. O siyasi uzantı AKP’nin genel merkezinde” şeklinde konuştu. (Kaynak: Evrensel, Hürriyet)