Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Başkanı Döndü Taka Çınar, dün Ankara’da torba tasarıyı protesto etmek için yaptıkları eylemde Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Kabak’ın kendisine ‘canım’ diye hitap etmesini mobbing olarak değerlendirerek, “Eğer yandaş konfederasyonlardan birinde başkan olsaydım, polis bu şekilde bir tutumda bulunamazdı. Ama torba tasarıyı protesto eden yegane Konfederasyon olduğumuz için polis bize karşı tavır sergiliyor” dedi.
KESK Başkanı Döndü Taka Çınar, ANKA’ya yaptığı açıklamada polisin kendisine karşı kullandığı ‘canım’ ifadesini mobbing olarak değerlendirerek, “Bu bir sözlü tacizdir. Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Kabak’ın bu tutumu birincisi kadın başkan olmamdan kaynaklanıyor. Bu toplumda kadına karşı takınılan tutumu gösteriyor. Genel olarak toplumda kadınları küçük düşürücü ataerkil bir yapının tezahürü olsa gerek. Emniyet Amirleri bir kadın başkanla muhatap olmaya alışkın değil. Bu bir mobbing vakasıdır, bu bir sözlü tacizdir” dedi.

Çınar, HAK-İŞ Başkanı Salim Uslu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı “Bu halkın seçtiği insanlara yandaş olmak utanılacak bir şey değildir” ifadesini değerlendirerek, “Torba tasarıda işçiler memurlar aleyhine bu kadar madde varken, konfederasyon başkanlarının hala bu tür bir tutum sergilemesini anlayamıyorum. Tabii ki yandaşlık itirafında bulunmaları çok büyük bir aşama. Bunların mensubu olan üyelerin hak kayıpları görmezden geliniyor” diye konuştu.

Konfederasyonlarının torba yasaya karşı sonuna kadar mücadele edeceğini ifade eden Çınar, kendisine ‘canım’ diye hitap eden Emniyet Müdür Yardımcısı Kabak hakkında ise maddi ve manevi tazminat davası açacağını belirtti. Çınar polisin bu tutumunun örgütlenme ve sendikal haklara karşı bir tutum olarak niteledi.