Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), "Laik Eğitim, Laik Yaşam, İş Güvencemizden Vazgeçmeyeceğiz! Baskı Sürgün ve İşten Atmalara Karşı Alanlardayız!" sloganıyla 28-29 Mayıs'ta 9 ilde yapacağı merkezi miting programını Beyoğlu Cezayir Restaurant'ta basın toplantısı ile duyurdu. 

Eş genel başkanlar Lami Özgen ve Şaziye Köse'nin katıldığı basın toplantısına gazeteciler, Fehim Işık, Fatih Polat gibi bir çok gazeteci de destek verdi. Toplantıda miting programına ilişkin bilgiyi Eş Genel Başkan Şaziye Köse aktardı. 

MİTİNGLER BÖLGESEL OLACAK

Köse, mitinglerde öne çıkacak olan taleplerin ise "laik eğitim", "laik yaşam" ve "iş güvenliği" olacağını belirtti. "Gün karamsarlık günü değildir" diye devam eden Köse, 81 ili kapsayacak ve 9 bölgede yapılması planlanan mitinglerin 28 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, Adana, İzmir, Samsun ve Diyarbakır'da başlayacağını 29 Mayıs'ta ise Antalya, Trabzon, Van'da olacaklarını kaydetti. 

İstanbul'da mitingin alanını Bakırköy Özgürlük Meydanı olarak belirlendiğini aktaran Köse, "Tüm demokrasi güçleri etkin bir seferberlikle birleşik bir mücadele ile direnişi yayarak ve çeşitlendirerek diktatörlüğe ve faşizme doğru gidişata set çekebilirler" dedi. Köse, tüm emek ve meslek örgütleri ile demokrasi güçlerini de mitinge davet etti.

Miting programı ise şöyle:

28 MAYIS CUMARTESİ

Ankara: Toplanma: 12.00 Kurtuluş Parkı, Miting: 13.00 “Kolej Meydanı”

İstanbul: Toplanma: 14.00 Bakırköy Hava İş Binası önü, Miting: 15.00 “Bakırköy Özgürlük Meydanı”

Adana: Toplanma: 16.00’da Mimar Sinan Kültür Merkezi, Miting: “Uğur Mumcu Meydanı”

Samsun: Miting: 12.30 Ray Apartmanı önü, Miting: “Cumhuriyet Meydanı”

İzmir: Toplanma: 15.00’da Cumhuriyet Meydanı, Miting: “Gündoğdu Meydanı”

29 MAYIS PAZAR

Antalya: Toplanma: 13.00’da Aydın Kanza Parkı, Miting: “Cumhuriyet Meydanı”

Trabzon: Toplanma: 13.00’da Eski TEDAŞ önü, Miting: “Atatürk Alanı Meydan”

Van: Miting: 13.00’da “Kültür Kavşağı”

Diyarbakır: Miting: 15.00 “İstasyon Meydanı”

Kaynak: DİHA