İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, basın ve emek/meslek örgütlerinden gelen bilgilerle hazırladığı Kasım ayı iş cinayetleri raporunu hazırladı.

Buna göre, Kasım ayında 128 işçi, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. 128 işçiden 31'i inşaat işçisi, 18'i tarım işçisi, 13'i şoför, 13'ü tekstil/deri işçisi, 12'si ticaret/büro sektörü çalışanı ve 10'u maden işçisi

"Trafik kazası" adı verilen iş cinayetleri nedeniyle 49 işçi, ezilme/göçük nedeniyle 35 işçi ve düşme nedeniyle 26 işçi can verdi.

Resmi olarak hiçbir mesleki kanser tanısı olmayan Türkiye'de deri işçisi Yılmaz Pehlivan İstanbul Zeytinburnu'ndaki tabakhanelerde çalışırken yakalandığı akciğer kanseri sonucu yaşamını yitirdi.

Kasım ayında ölen işçilerden 10'u kadın.

13 Kasım'da 42 yaşındaki ev işçisi Rukiye Şimşek İstanbul Bostancı'da 4.katta cam silerken düşerek hayatını kaybetti.

4'ü Suriyeli ve 1'i Çinli olmak üzere 5 göçmen işçi de iş cinayetlerine kurban gitti.

5 ÇOCUK İŞÇİ ÖLDÜ

Kasım ayında 5 çocuk da yaşamını yitirdi. 13 yaşındaki Orhan Sürer Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde çalıştığı inşaatın 7. katından düşerek, 16 yaşındaki Hasan Bakdur Urfa'nın Akçakale İlçesi'nde pamuk tarlasından eve dönerken jandarma akrebinin ezmesi sonucu, 14 yaşındaki Muharrem Dursun ve 17 yaşındaki Salih Eroğlu Antep'te konfeksiyon atölyesinde çıkan yangında ve 17 yaşındaki Gökhan Örüç Konya Selçuklu'da inşaatın 11. katında balkona mermer döşerken düşerek hayatlarını kaybetti.

DİRENİŞÇİ İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Direnişçi FENİŞ işçisi arkadaşımız Nizamettin Önelge, yaşamını sürdürebilmek için günlük yevmiye alarak çalıştığı inşaatın 5. katından düşerek öldü.

BİR ÖĞRETMEN İNTİHAR ETTİ

8 yıldır ataması yapılmayan 33 yaşındaki öğretmen Alim Koç, Aydın’da intihar etti. Alim, ataması yapılmadığı için intihar eden 37. kişi oldu. (ETHA)