İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin raporuna göre kasım ayında en az 82 işçi hayatını kaybetti. Bu yılın ilk 11 ayında ise en az 802 işçi öldü.

EN ÇOK ÖLÜM İNŞAAT VE MADEN SEKTÖRÜNDE

İşkollarına göre dağılımı şöyle:

İnşaat sektöründe 36 işçi; maden ve metal sektörlerinde 10'ar işçi; mevsimlik tarım, çimento-cam ve enerji sektörlerinde dörder işçi; ağaç, nakliye ve haberleşme sektörlerinde ikişer işçi; gıda, deri, tersane, büro, sağlık, konaklama, belediye sektörlerinde birer işçi öldü.

İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, Kasım ayı iş cinayeti bilançosunu açıkladı: En az 82 işçi hayatını kaybetti.

EN ÇOK ÖLÜM İSTANBUL'DA

Rapora göre, tespit edilen kazalarda İstanbul'da 13, Samsun'da 6, Trabzon'da 4, Bursa, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa, Sivas ve Zonguldak'ta 3, Adana, Antalya, Artvin, Bolu, Çorum, Erzurum, Maraş, Muğla, Niğde ve Tekirdağ'da 2, Afyon, Ankara, Balıkesir, Edirne, Erzincan, Gümüşhane, Hakkâri, Hatay, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Muş, Rize, Sakarya, Urfa, Şırnak ve Yalova’da 1'er kişi yaşamını yitirdi.

"İŞ KAZASI DEĞİL, İŞ CİNAYETİ"

İşçilerin bazılarının zehirlenerek, göçük altında kalarak ya da kentsel dönüşüm kazalarında yaşamlarını yitirdikleri belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Yaşananlar ortadadır. İşçi arkadaşlarımız her gün artık katliam diyebileceğimiz toplu ölümler sonucu aramızdan ayrılmaktadır. Bizler bütün iş kazalarının önlenebileceğini bildiğimiz için yaşananlara iş cinayeti diyoruz. Sorumlular yargılanmadığı için de adalet istiyoruz. Ancak bir işçi ailemizin dediği gibi; adalet saraya girmiş halk ona ulaşamıyor." (etha)