Aras Edaş Kars İşletme Müdürlüğü’nde çalışan 22 yaşındaki Vural Dalkıran, Aslanhane köyündeki elektrik arızasını tamir etmek için çıktığı yüksek gerilim direğinde elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.

Olayın yaşandığı Aslanhane köyündeki yurttaşlar, olayın yaşandığı gün saat 14:00’te elektriklerinin kesildiğini Aras-Edaş’a arıza bildirdiklerini ifade ederek iş cinayetinde hayatını kaybeden Vural Dalkıran’ın da aralarında olduğu arıza ekibinin 22.30 sıralarında köye geldiğini söylüyor.

Aras-Edaş’ın arıza ekibine refakat eden köylüler elektrik arızasının köyün 2 kilometre uzağında bulunan yüksek gerilim hattında olduğunu belirtiyor.

Dalkıran’ın gerilim hattına kapılmasına tanıklık eden köylüler, Dalkıran’ın  yüksek gerilim direğine çıkmadan önce iş güvenliği ile ilgili hazırlığını yaptığını ifade ediyor.

Aras-Edaş yetkililerinin Dalkıran’ın iş güvenliğini ihlal ettiği yönündeki iddialarını yalanlayan olay yerindeki yurttaşlar, “Eldiveni vardı, yeleği üzerindeydi, güvenlik kemerini de taktı. Gerilim hattına çıkmadan önce yerdeki kabloyu kontrol etti elektrik olmadığından emin oldu.  Direğe çıktıktan kısa bir süre sonra 2 kez çığlık attı akıma kapıldığını anladık. Emniyet kemeri kullandığı için direkten düşmedi. Ambulans çağırdık 15-20 dakika sonra ambulans olay yerine geldi ama geç olmuştu kurtarılamadı” ifadelerini kullandılar.

Aras-Edaş yetkilileri ise, Dalkıran’ın iş güvenliği almadığını iddia ediyor.

ARAS EDAŞ ÇALIK GRUBU İLE KİLER GRUBU AİT

Elektrik dağıtımı alanında faaliyet gösteren ARAS EDAŞ’ın 2013 yılında özelleştirilmesi üzerine Çalık Grubu ile Kiler Grubu tarafından devralındı. Türkiye’nin doğusunda 70.457 km²’lik geniş bir coğrafyada yedi ilde elektrik dağıtım hizmeti veriyor. Erzurum merkezli olan şirket Ağrı, Ardahan, Bayburt, Iğdır, Kars ve Erzincan illerinde 2 milyon kişiye elektrik ulaştırıyor.