Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 30 Mart Yerel Seçimlerinde AKP'den Bingöl Belediye Meclis Üyesi seçilen Nurten Ertuğrul'un görevinden istifasının kişisel beklentilerinin karşılanmamasından kaynaklandığını savundu.

Barakazi: Sayın başbakanımızın dediği gibi, 'Bizim asıl muradımız siyaset yapmaktır'. Siyaset sahnesinde yer sahibi olmak, bir takım mevki ve makamlara kavuşmak olmamalıdır. Hiçbir arkadaşımızın, bundan farklı bir beklentisinin olduğuna da inanmıyorum. Öte yandan, sıklıkla yapıldığı gibi sonu millete, hizmete çıkan bu yolda, genç ile yaşlıyı, doğulu ile batılıyı, köylü ile kentliyi nasıl birbirine rakip görmüyorsak, kadınla erkeği de bir rekabet yarışının iki tarafı olarak görmüyoruz.


"Bingöl Belediyesi'nin kapıları kadınlara asla kapanmamış, kapanmayacaktır da" ifadesine yer verilen açıklamada şöyle denildi:

"Söz konusu şahsın istifasının ve basına yansıyan açıklamalarının nedeni, kişisel beklentilerinin karşılanmamış olmasıdır. Görev dağılımının ardından diğer kadın meclis üyelerimizin kararlara saygılı yaklaşımı ve tutumu, bu istifanın hangi maksatla yapıldığının açık göstergesidir. Bingöl Belediyesi'nin kapıları kadınlara asla kapanmamış, kapanmayacaktır da. Bilakis, hizmetlerimizin odak noktasında kadınlarımız olacaktır."

Bingöl'de AKP'den 1'inci sıradan Belediye Meclis üyeliğine seçilen mali müşavir Nurten Ertuğrul, ilk toplantıda AKP'li Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin, Başken vekilliği ve yardımcılığı için kadınlara görev vermeyeceğiz demesinden sonra meclis üyeliğinden istifa ettiğini duyurmuştu.