ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin iki kadın otobüs şoföründen biri olan 2 çocuk annesi Fulya Arnavutoğlu’nun işine son verildi. Erkek şoförlerin şikayeti üzerine işten çıkarıldığını iddia edip, 2 çocuğu ile belediye önünde eylem yapan Arnavutoğlu, "Bizim üzerimizden reklam yaptılar. Kapı önüne koydular. Hani kadın şoför arıyorlardı" diye isyan etti.

Belediyenin yeni hizmete giren kırmızı otobüsleri için kadın sürücü aradığını duyan 34 yaşındaki Fulya Arnavutoğlu, başvurusu kabul edilince, gerekli belge ve sertifikaları alabilmek için yapacağı masraflar nedeniyle kamyonetini satarak geçen 9 Eylül’de otobüs şoförü olarak işe başladı.

Kısa süre önce işten çıkartılan Fulya Arnavutoğlu, bunun nedenini öğrenmek için bugün Büyükşehir Belediyesi’ne gitti. İşten çıkarılmasıyla ilgili kendisine herhangi bir açıklama yapılmadığını söyleyen Arnavutoğlu, erkek şoförlerin şikayeti üzerine işten çıkarıldığını tahmin ettiğini söyledi.

Eşinden ayrıldıktan sonra iki çocuğu ile İstanbul’dan Antalya’ya gelerek hayat mücadelesi verdiğini söyleyen Fulya Arnavutoğlu, kızları Sahra Yağmur Ördekçi (5) ve Melek Cemre (13) ile birlikte belediye binası önünde basın açıklaması yaptı.

Fulya Arnavutoğlu, şunları söyledi: "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, medyaya verdiği demeçlerde yeni alınan kırmızı otobüsler için bayan sürücülere öncelik tanıyacaklarını söylemişti. Bunu reklam malzemesi yapan Akaydın, ne oldu da iki kadın sürücüden biri olan beni işten çıkardı? Ben bu işe girebilmek için kamyonetimi sattım. Umut vermeselerdi zaten çalışarak onun borcunu öderdim. Şimdi beni ortada bıraktılar."

İşe alındığında 1200 TL aylık ücret için anlaştığını, ancak eline 750 lira geçtiğini söyleyen Fulya Arnavutoğlu, "Şimdi bir kuruşa muhtaç duruma geldim. Elimde AB sertifikalı sürücü belgesi mevcut. Çalışmam lazım. Yoksa çocuklarıma bakamam" dedi.

Milliyet