Düzce’de kurulu Tekno Maccaferri’de Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçilerin grevinde ikinci kez jandarma gözetiminde grev kırıcılığı yapıldı.

12 Eylül darbesinin yıl dönümünde yaşanan yasa dışılığa tepki gösteren sendika “12 Eylül darbesi OHAL, grev yasaklama ve grev kırıcılığıyla devam ediyor” dedi. 

Sendikadan yapılan açıklamada yasaya göre grevdeki fabrikadan dışarıya hiçbir şekilde yarı mamul, makine, alet ve edevat çıkarılmaması gerektiği belirtilerek “Kolluk kuvvetleri gözetiminde dışarıya bu mallar çıkarılmak istendi ve grevci işçiler darbedildi” dendi.

Grevin başından bu yana patronun yasa tanımadan hareket ettiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Grev başlamadan kısa bir süre önce Ankara ofisinde çalışan sayısını SGK kayıtları üzerinde arttırarak talep ettiği yasadışı grev oylaması, sendikamızın çabası sonucunda boşa düşürülmüştü. Bugün (dün) ise, yasaya aykırı olarak, grevdeki işyerinden yarı mamul ve makine ekipmanları dışarıya çıkarılmak istendi ve grevci işçiler bedenleri ile fabrika kapısında set oldular. Ve darbedildiler. Bu kanunsuzluk fabrikanın önüne gelen yükleme kamyonlarına eşlik eden jandarmanın gözetiminde yapıldı. Grev gözcüsü işçilerin itirazlarına karşı, valiliğin oluru ve savcılığın sözlü talimatı doğrultusunda işlemin yapıldığı söylendi.” 

Bu yasa dışılığın 12 Eylül darbesinin yıl dönümünde yaşandığı belirtilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TOBB toplantısında OHAL’i grevleri engellemek için kullandıkları yönündeki sözleri hatırlatılarak “12 Eylül askeri darbesi OHAL grev yasaklama ve grev kırıcılığıyla devam ediyor” dendi.