İSTANBUL-ITF (Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu) işten atılan THY işçilerinin işe iade edilmesi ve havacılık iş koluna grev yasağı getiren yasal düzenlemenin geri çekilmesini sağlamak için Pazartesi günü kampanya başlatıyor.

 

COCKROFT: GREV HAKKI İNSAN HAKKIDIR

Konuya ilişkin açıklama yapan ITF Genel Sekreteri David Cockroft, "Bu işten çıkarmalar Türkiye hükümetinin Türk Hava Yolları’nın istekleri doğrultusunda hareket ettiğini göstermektedir. Amacımız çok açık: bu işçilerin işe iadelerini ve grev hakkını ortadan kaldıran yasa değişikliğinin geri alınmasını sağlamak. Grev hakkı bir insan hakkıdır" dedi.

 

CRUMLİN: ÖZGÜR SENDİKALAR TEHDİT ALTINDA

Grev yasağının yasal sendikal faaliyetin yasadışı bir çizgiye getirmeye yönelik bir girişim olduğunu kaydeden ITF Başkanı Paddy Crumlin ise, "Bu son saldırı Hava-İş’i hedef alıyor ve hiç kuşkusuz THY yönetimi ve hükümet sendikanın yok olmasını arzu ediyorlar. İşten çıkarmaların gerçekleştirildiği aynı ay içinde, Türkiye’de faaliyet gösteren KESK’e ve ITF üyesi BTS'ye yönelik çok büyük bir polis operasyonu düzenlendi. Yetmiş bir sendikacı son derece mantıksız bir biçimde tutuklandılar" diye konuştu. Crumlin, Türkiye'de özgür sendikaların varlığının tehdit altında olduğunun şüphe götürmez bir gerçek olduğunu da sözlerine ekledi. (ETHA)