Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki okullarda sigortasız işçi çalıştırma ve ödenek yetersizliğinden dolayı istifa deden müdürlerin sayısı 25’e yükseldi. İstifalar ile ilgili olarak ANF’ye konuşan Eğitim-Sen Silvan Temsilcisi Fırat Akdeniz, “Yalnızca temizlik işçilerinin sorunu yok, kalorifercilik teknik bilgi isteyen bir meslektir. Çoğu okullarımız saatli bir bombanın üzerinde duruyor” dedi.
Silvan ilçesinde okullarında hizmetli personel bulunmadığı ve verilen ödeneklerin yetersizliğini öne sürerek, 12 okul müdürü ile daha önce istifa eden müdürlerin yerine ataması yapılan 10 müdür yardımcısı da istifa etti. Eğitim-Sen’e göre istifa eden okum müdürlerinin sayısı 25’e yükseldi.

Eğitim-Sen Silvan Temsilcisi Fırat Akdeniz, yıllardır bu sorunları Eğitim-Sen olarak alanlarda dile getirdiklerine belirterek, “İlçemizde 15 müdür istifa etti. Yerlerine atanan 10 müdür yardımcısı da istifa etti. İstifa eden müdürlerimizin bazı talepleri vardır, biz bu talepler Eğitim Sen olarak yıllardır gündeme getiriyorduk” dedi.

Akdeniz sözlerini şöyle sürdürdü: “Personel ihtiyaçlarının giderilmesi, okullara yeterince ödenek ayrılması için Eğitim-Sen olarak yıllardır, etkinliklerimizde, alanlarda bunu dile getiriyoruz. SGK yasasında bir değişiklik oldu. Özelikle kamusal alanda sigortasız işçi çalıştırmak suçtur. İlerde bu sigortasız personeller dava açtığı zaman direk müdürün şahsına açılıyor ve sorumluk müdüre ait oluyor. Mahkeme direk müdürün aleyhine dava açıyorlar, tazminat ile karşı karşıya kalıyorlar. Daha önce bu tür ödenek Sosyal Yardımlaşma Derneği üzerinden karşılanıyordu. Yeni kaymakam gelince bunu kaldır. Okulların personel giderleri okul aile birliği ve öğretmenler kendi aralarında topladıkları paralar ile karşılıyor. İstifa eden arkadaşlarımız onurlu bir davranış gösterdiler. 14 müdür arkadaşımızdan 11’i hakkı ile asaleten müdürlük sınavını kazanmışlardır. Asil müdürlüğü hak eden insanlardır. Sadece 3 tanesi vekildir. Okullarına hizmetli personel ayrılması ve oklarlına yeterince ödenek ayrılmasını istemişler. Bunu talepleri yerine getirilmediği için istifa etmişler. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Müdürlük budur dayatmasında bulunmuş, Müdürlerde bu noktada çareyi istifa etmekte bulmuşlar.”