İki gün önce İstanbul'un lüks yaşam alanlarından Üsküdar Akasya Sitesi Yönetimi tarafından, sitede çalışan ev işçisi kadınlara yönelik ayrımcı bir duyuru yapıldı.

Ev işçisi kadınlar site yönetimi tarafından dağıtılan metinde "yardımcı bayan" olarak tarif edildi ve bu kadınların, site sakinlerinin ayakta kalmaması için belirli saatlerde site servisini kullanmamaları istendi.

Yazıda şöyle deniyordu: "Yoğun saatlerde Site Sakinlerimiz ayakta kalmakta ve bu da site sakinlerimizin memnuniyetsizliğine sebebiyet oluşturmaktadır. Bu nedenle; dairelerde "Yardımcı Bayan" olarak görev yapan çalışanların Ring servisini çok yoğun saatler olan akşam 16.00, 18.00 ve 19.00 seferlerinde kullanmamalarını önemle rica ederiz."

Sosyal medyada yoğun tepki gören ve “sınıfsal ve cinsiyet ayrımcı duyuru” olarak değerlendirilen metne gelen tepkiler üzerine site yönetimi ek servis koyduğunu açıkladı ancak ev işçisi kadınlardan ve kamuoyundan özür dilemedi.

Koşuyolu Yaşam Parkı Forumu 26 Aralık 2013 Perşembe günü saat 16:00'da bu konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapacak.

Yer: Akasya Çeçen Sokak, Akasya göl tarafı, Akasya Parkı.

İletişim Hasan Fırat: 0 532 273 86 54

(Demokrat Haber)