Aralarında Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal'ın da olduğu 30 kadar Borusan işçisi, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan binayı işgal ettiler. İşe iade isteyen işçiler ikinci kattan, "Borusan Lojistikte işçi kıyımına son. Yaşasın Borusan direnişimiz" yazılı pankart açtı.

 

İşe iade talebiyle İstiklal Caddesi üzerinde bulunan binayı işgal eden 30 kadar işçi, ikinci kattan, "Borusan Lojistikte işçi kıyımına son. Yaşasın Borusan direnişimiz" yazılı pankart açtı.

 

İçerdeki işçi grubunu desteklemek için binanın dışında toplanan bir diğer grup ise sloganlarla içerdeki sendikacı ve işçileri destekliyorlar. Zaman zaman karşılıklı olarak, "Zafer direnen işçilerin olacak", "Atılan işçiler geri alınsın" sloganları atılıyor.

 

Saat 11.30'da başladığı öğrenilen işgal nedeniyle binanın önünde yoğun polis ablukası var. Çevik kuvvet polisleri ve panzerler hazır bekletilirken, polisin müdahale hazırlığında olduğu gözlendi.

 

DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Nakliyat İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Erdal Kopan ve Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal'ında işçilerle birlikte.

 

Borusan, Nakliyat-İş Sendikası'na üye oldukları için 41 işçiyi tazminat haklarını gasp ederek işten çıkarmıştı. Tuzla'daki fabrika önünde çadır açarak direnişe başlayan işçiler, Borusan Holding önünde de çadır kurmuştu.

 

Enerji-Sen üyeleri de eylemi desteklemek için binanın önünde toplanıyorlar.

 

EmekDünyasi.Net