10 işçinin ölümünü protesto edenler İstanbul Mecidiyeköy'deki Torun Center binası önünde toplanmaya başladı. TOMA ve çevik kuvvetle bekleyen polis ise eylemcilerin binaya yaklaşmasına izin vermiyor.

Mecidiyeköy’de 10 işçinin hayatını kaybettiği iş cinayetinin yaşandığı rezidans inşaatının önünde eylem yapan gruba polis müdahale etmeye hazırlanırken, araya giren işçi Ömer Öztekin, “Sizden bir şey istiyorum. Gaz sıkmayın. Bırakın sesimizi duyursunlar” diye bağırdı.

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi bir grup, saat 13.00 sıralarında rezidans inşaatının önüne geldi. “İşçiler sokağa hesap sormaya” şeklinde slogan atan grubun önü polis tarafından kesildi. Polisle eylemciler arasında süren tartışma sırasında çevik kuvvet ekiplerine ‘maske tak’ emri verildi. Bu sırada inşaat önünde bekleyen işçilerden 24 yaşındaki mekanik tesisatçı Ömer Öztekin, polisle göstericiler arasında girerek, polise, “Sizden bir isteğim var: Gaz sıkmayın. Bırakın sesimizi duyursunlar” diye çıkıştı. Polise, inşaattaki çalışma koşullarını anlatan işçi Öztekin, “Sizin de kardeşiniz, yakınlarının burada çalışıyor olabilir. Siz polis olmuşsunuz. Herkes polis olamıyor. Sen 3 bin, 4 bin belki de daha fazla maaş alıyorsun. Ama biz burada 2 bin liraya hayatımızı ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

Yaklaşık 15 dakika konuşan Öztekin bu sırada gözyaşlarına tutamayarak ağladı. Öztekin zaman zaman da önünde duran polisin göğsüne eliyle vurdu. Polis, Öztekin’in konuşmasını hiç ses çıkarmadan sonuna kadar dinledi. Eylemciler de bu sırada slogan atmadı.

SDP’liler açıklamanın ardından inşaat önünde beklemeye başladı. Polisin ve eylemcilerin bekleyişi sürüyor.