Taksim’de adalet arayan işçi aileleri, iş cinayetlerine dur demek için ‘37. Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni tuttu.

Nöbete CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş ve gazeteci Ahmet Hakan da destek verdi.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan işçi yakınları ellerinde ‘Kaza Değil Cinayet, Doğal Afet Değil Cinayet’ dövizleri taşıdı.

İş cinayetlerinde yaşamını yitiren yakınlarının fotoğraflarını yere bırakan eylemciler, 2015’in ilk ‘37. Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni tuttu. Polis ekipleri de eylemde geniş güvenlik önlemi aldı.

Taraf'ta yer alan habere göre, eyleme katılan CHP’li Sezgin Tanrıkulu, “İş kazası ve meslek hastalığı Türkiye’nin görülmeyen büyük bir dramı. Sadece geçen ay çalışırken iş kazalarında ölenlerin sayısı 127. 2014 yılında ise bin 886 kişi yani toplam 6 kez Soma cinayeti kadar toplam insan iş kazalarınca, iş cinayetlerinde ölmüş. Ama tek tek bu ölümler olduğu için maalesef gündeme gelmiyor. Ya toplu ölümler olacak ki gündeme gelsin” dedi.

Türkiye’nin uluslararası bütün sözleşmelere taraf olması gerektiğini anlatan Tanrıkulu, şöyle devam etti:

“Biz CHP olarak her türlü siyasi kaygıdan uzak durarak parlamentoya iş sağlığı ve ölümleri için önerilerde bulunduk. Türkiye’nin uluslararası bütün sözleşmelere taraf olması gerektiğini söyledik. Ama maalesef hükümet, AKP çoğunluğu Meclis’te yasalaştırmaktan uzak bir tutum izliyor.”

İşçi yakınları, okunan basın bildirisinin ardından bir sonraki Pazar günü buluşmak üzere meydandan ayrıldı.