Adana ’da başından ağır yaralı olarak hastaneye getirilip “Trafik kazası geçirdi” denilen 13 yaşındaki çocuğun iş kazası geçirdiği anlaşıldı. Okul çıkışı haftalık 100 lira karşılığı çalışan ve işyerinde başını prese kaptırdığı belirtilen Ahmet Yıldız kurtarılamadı.

Radikal'in haberine göre, Ahmet Yıldız’ı başından ağır yaralı olarak Adana Devlet Hastanesi’ne getiren iki kişi, küçük çocuğa araba çarptığını söyledi. Hemen tedaviye alınan çocuk müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Doktorlar küçük çocuğun başında ezilmeye bağlı yaralanma olduğunu belirlerken, polis ekiplerine olayın trafik kazası sonucu meydana gelmemiş olabileceği yönünde bilgi verdi. Savcının talimatı doğrultusunda araştırma genişletilirken, çocuğu hastaneye getirenlerin de ifadesi alındı. Yapılan soruşturmada Yıldız’ın, bir plastik fabrikasında presleme makinesinde başının sıkışması sonucu yaralandığı tespit edildi. İşyeri sahibi Ali K. gözaltına alındı.

Ahmet Yıldız’ın ağabeyi Tahir Yıldız, Şehit Öğretmen Sait Korkmaz İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi olan kardeşinin iki ay önce bu işyerinde haftalık 100 lira karşılığında çalışmaya başladığını anlattı.

ÇAY GETİRDİĞİNİ SANIYORDUK

Yıldız, “Biz Ahmet’in çay getirip, ortalığı temizlediğini sanıyorduk. Demek ki onu pres makinesinin başına da geçirmişler” dedi. Yıldız, sabah okula giden kardeşinin öğleden sonra çalışarak okul masraflarını çıkardığını sözlerine ekledi. Ahmet Yıldız’ın seyyar satıcı baba Mustafa Yıldız’ın yedi çocuğunun en küçüğü olduğu öğrenildi.