AKPi’li Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin yüklenici bir firmaya vererek yaptırdığı Yeşilvadi Konutları’nı yapan işçiler paralarını alamadıkları gerekçesiyle inşaat önünde eylem yaptı.

İnşaat alanına lastikler getirerek büyük bir ateş yakan işçiler, yaptıkları binaların çatısına çıkarak Şahinbey Belediyesi’ni ve inşaatı yapan yüklenici firma Haşemoğlu İnşaat’ı protesto etti.

Çatıya çıkan işçiler, “Biz yaptık, biz yıkarız” diyerek ellerine geçen inşaat malzemesini aşağıya attı. Yaklaşık 400 kişinin çalıştığı inşaatta 6 aydır hiç kimsenin para alamadığına dikkat çeken işçiler, yüklenici firmanın belediyeden para alamadığını, belediyenin ise suçu yüklenici firmaya attığını belirterek mağdur edildiklerini açıkladı.

Taraf'ta yer alan habere göre 6 aydır para alamadıklarını belirten Abdülselam Cengiz isimli bir işçi, “Belediyenin Fen İşleri ile Haşemoğlu bu işi yapıyorlar. Biz belediyeye 4 kez gittik, Mehmet Tahmazoğlu randevu vermedi. Burada 85 tane aile şuanda oturuyor. Yemek alacak durumda değiliz. 400 kişiyiz, paraları alamadığımız için işçileri gönderdik. Şuan 150 kişi kaldık. İçeride 7-8 milyon alacağımız var.” dedi.

AKP'li Şahinbey Belediyesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetimindeki TÜRGEV’e verdiği arsalarla gündeme gelmişti.