İnşaat İşçilerinin Derneği, yazılı bir açıklamayla kuruluşunu duyurdu.

Her türlü iş güvencesinden ve güvenlikten yoksun olarak çalıştıklarına dikkat çeten İnşaat İşçilerinin Derneği, "İş güvenliğimiz için gerekli tedbirleri almayan patronlar, hayatlarımızdan tasarruf ediyorlar! Bizleri insani olmayan şartlarda çalışmaya, barınmaya zorluyorlar. Kimi gün alın terimizi döktüğümüz inşaatlardan düşerek, kimi gün kaldığımız derme çatma çadırlarda yanarak, kimi gün tonlarca ağırlıktaki bir vincin altında kalarak can veriyoruz. Ölümümüze 'kader' diyorlar" dedi.

BİR AYDA 30 İNŞAAT İŞÇİSİ ÖLDÜ

Sadece Kasım ayında 30 meslektaşlarının iş cinayetinde yaşamını yitirdiğine dikkat çeken inşaat işçileri, 2012 yılının ilk 10 ayında ise 226 inşaat işçisinin düşerek, ezilerek, göçük altında kalarak, yanarak, zehirlenerek ya da patlama/elektrik çarpması/nesne düşmesi sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti, "Biz şantiyelerde yaşanan ölümlerin 'kader' olmadığını çok iyi biliyoruz" dedi.

"BİZLER DÜNYAYI İNŞA EDENLERİZ"

"Artık yeter" diyerek bir araya geldiklerini belirten İnşaat İşçilerinin Derneği, açıklamalarında, "Gün geçtikçe çoğalıyor, güçleniyoruz. Biz yüz binleriz. Bizler dünyayı inşa edenleriz. Bu kez kendi geleceğimizi inşa ediyoruz. Bize dayatılan “kader”i değiştirmek için yola çıkıyoruz. Bu yolda tüm inşaat işçilerine sesleniyoruz: Gelin, haklarımız için birlikte mücadele edelim!" (etha)