Nilay VARDAR / Bianet

 

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), işten çıkarttığı Cansel Malatyalı'ya, açlık grevine son vermesi için yeniden işe dönme çağrısında bulundu. Malatyalı, açıklamada suçlamaların devam ettiğini belirterek "Düşüneceğim" dedi.

 

Malatyalı'nın, 31 Ocak'ta performans düşüklüğü nedeniyle İMO Merkez'de yaptığı çaycılık işine son verilmişti. O günden beri İMO önünde tek başına direnen Malatyalı, bir aydır açlık grevindeydi.

 

İMO yaptığı açıklamada, açlık grevinin Cansel Malatyalı'nın hayatını tehdit edecek boyuta varması nedeniyle bugünden itibaren Malatyalı'nın daha önceki işine kadrolu olarak dönebileceğini söyledi.

 

MALATYALI: SUÇLAMALAR DEVAM EDİYOR

bianet'e konuşan Malatyalı ise yönetimin yaptığı açıklamanın "iç açıcı" olmadığını kendisine yönelik "performans yetersizliği" suçlamasının devam ettiğini üstelik eylem biçiminin de eleştirildiğini söyledi.

 

Malatyalı sadece açlık grevi nedeniyle kendisine acınarak böyle bir karar verildiğini belirterek henüz bir karar vermediğini söyledi.

 

İMO açıklamasında şöyle dedi:

"Malatyalı'nın iş akdinin feshedilme gerekçeleri kurumumuz açısından hâlâ geçerliliğini korumaktadır. Örgütümüzü töhmet altında bırakan yaklaşımları, yöneticilerimize ve çalışanlarımıza karşı yapılan fiili saldırıları, İMO ve TMMOB genel kurullarında yaşanan kargaşaları, merkez binamıza saldırılarak yönetim katının tahrip edilmesini, Oda çalışmalarının militan bir grubun baskısıyla kilitlenmiş olması gerçeğini yok saymamız, yaşanmamış kabul etmemiz mümkün değildir."