İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık Fatih Cami’nde 1 Mayıs için toplanma çağırısı yaptı. 

Eliaçık yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“1 Mayıs işçi ve emekçi bayramına en çok “İnsan için emeğinden başka hakkı yoktur” diyen bir dinin mensupları değer vermelidir. Dinimizde emeğin ve alınterinin önemi sanıldığındaın çok daha fazladır. Bu nedenle Müslümanlar olarak 1 Mayıs’ı kendimizden bilmeli ve aktif olarak katılmalıyız.

Özellikle 1 Mayıs 2012’de Fatih Camii’nden Taksim’e yürüyerek çığır açan Antikapitilist Müslüman gençler başta olmak üzere tüm Devrimci Müslümanları, Emek ve Adalet gönüllülerini, Kapitalizme hayır diyen sendika ve dernekleri, kadınları, emekçileri, işçileri Fatih Cami’nde toplanmaya çağrıyorum.

Cami havlusunda, emeğini ve ekmeğini kazanmaya çalışırken hayatını kaybeden maden işçileri ve tüm emekçiler için kılınacak giyabi cenaze namazına katılalım. Ardından Fatih Parkı’nda yapılacak açıklamaya iştirak edelim. Herkes kendi pankartıyla gelsin fakat birlikte yürüyelim. Fatih Cami’nden 1 Mayıs alanına 4 yıldır süren bu güzel gelenek yaşasın, sürsün. Ben de bizzat orada olacağım. Emeğin, adeletin ve barışın bayramı kutlu olsun.”

(Kaynak: adilmedya)