Kanun hükmünde kararnameyle  ihraç edildiği işine iade edilmek amacıyla İstanbul’un Şişli ilçesindeki Cevahir AVM önünde 55 gündür oturma eylemi yapan öğretmen Nazife Onay, Ankara’daki Yüksel Caddesi’nde açlık grevine başlayacağını söyledi.

KHK ile 11 yıllık mesleğinden ihraç edilen Kamu Emekçiler Cephesi üyesi Onay, 6 Mart’tan bu yana ‘İşimi istiyorum’ diyerek Cevahir AVM önünde oturma eylemi yapıyor.

15 kez gözaltına alınan Onay, son olarak 29 Mayıs pazartesi günü gözaltında gördüğü işkenceden dolayı da iki polis hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Dihaber’e konuşan Onay, KHK’larla ihraç edilen kamu emekçilerinin sayısının 100 bini aştığını belirterek şunları söyledi: “Bu kadar mağduriyetin ve haksızlığın olduğu bir dönemde, biz elbette bu mücadeleye denk düşecek bir direnişi ortaya koymak zorundayız. Devrimci, demokrat kamu emekçileriyiz. Eğer olağanüstü hal gibi bir bahaneleri olmasaydı, bizi işten çıkarmak için başka şeyler denenecekti. Bu süreçle beraber, kamu emekçileri üzerinde ilk defa bu kadar derin ve yoğun baskılar oldu. Daha önce de olurdu ama bu kadar değildi. Şu an büyük saldırılar bizlere yapılıyor.”

Direnişine ilk olarak ekmek kavgası için başladığını ve mesleğini elinden alanların ekmeklerine de el koyduğunu belirten Onay, “Bugün onurumuz için de bu yapılanlara itiraz ediyoruz. Süreç bize hakkımızı aramayı dayatıyor. Biz bu kavgayı başlattık ve kamuoyu oluştu” dedi.

Onay şöyle devam etti:

“AKP onların tutsaklığını, hayatları üzerinde oynanan bir oyun haline getirdi. Ben de Nuriye ve Semih’in tutsaklığı ve açlık grevlerinin geldiği aşama itibariyle üzerimde bir sorumluluk hissediyorum. Bu nedenle direnişimi Cevahir AVM önünden Ankara Yüksel Caddesi’ne taşıyacağım. Nuriye ve Semih’in süresiz açlık grevi, sadece kendi işlerine geri dönme talebiyle değil, tüm kamu emekçileri için başlattıkları bir eylemdi. Hepimiz işimizden edildik, hepimizin onuru ile oynanıyor. Biz de elimizi taşın altına koyuyoruz. Şimdi sıra bizde diyoruz. Buradan başta kamu emekçilerine ve halka bir çağrım var. Şartlar her geçen gün daha büyük mücadeleleri gerektiriyor. Çok geç olmadan herkesin mücadeleye dahil olması, bu direnişte kendini katması gerek.”